Grad Trebinje
Ostali sportovi

Plivači KVS “Leotar” uspješni u Banjaluci (Foto)

Plivači KVS “Leotar” proteklog vikenda učestvovali su na Međunarodnom plivačkom mitingu “Banja Luka Open 2022” koji je održan 21 – 22. 05. 2022. na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci.

Na jednom od najkvalitetnijih plivačkih takmičenja u okruženju učešće je uzelo 473 plivača iz 44 kluba sa prostora Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Ukraine, Srbije i Bosne i Hercegovine. O samom kvlitetu takmičenja govori podatak da je na ovome takmičenju učestvovalo 81 plivač iz Slovenije i 111 plivača iz Srbije sa reprezentativcima koji su učestvovali na Olimpijskim igrama , svjetskim i evropskim prvenstvima.

Takmičenje je održano u 50m bazenu, u jutarnjem dijelu programa plivale su se kvalifikacione trke a u popodnevnom finalne.

Boje KVS “Leotar” na eminentnom takmičenju u Banja Luci predstavljali su Andrej Radović (2009), Igor Kundačina (2008), Helena Lakić (2005), Jovan Vukoje (2005) i Filip Piljević (2005).

Plivači KVS ” Leotar” u jakoj međunarodnoj konkurenciji uspjeli su da izbore finalne trke, Helena Lakić u disciplinama 50m i 200m leđno, Jovan Vukoje 400m mješovito i Igor Kundačina 200m leđno.

  • Zadovoljni smo nastupom načih plivača na MPM „Banja Luka Open 2022“. U veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji gdje su dominirali plivači iz Slovenije naši plivači su uspjeli da izbore finalne trke i borbu za medalje. Počeli smo sa radom u zatvorenom bazenu, dobili odlične uslove za treninge i očekujemo da iz takmičenja u takmičenje  podižemo nivo naših rezultata. – ističe Veljko Piljević , trener u KVS Leotar.

gradtrebinje.com

Komentar