Grad Trebinje
Ostali sportovi

Plivačima PK “Leotar” deset medalja u Banjaluci

U organizaciji plivačkog kluba „ Borac “ u Banjaluci se 23.7. i 24.7.2022. godine, održalo takmičenje pod nazivom ” Borac Telegroup Grand Challenge “.

Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Srbije, Austrije, Estonije, Holandije, Slovenije, Ukrajine, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Plivački klub „ Leotar “ na ovom takmičenju predstavljali su sledeći plivači : Veljko Jovanović, Matija Ateljević, Aleksa Bogdanović, Damjan Bokun, Radomir Popović, Vasilije Supić, Stefan Tasovac, Vasilije Đuzelović, Teodora Kraljević, Lara Pujić, Sara Ratković, Ksenija Stanković, Viktorija Varaga.

Takmičenje se održavalo na taj način što su se u prijepodnevnim časovima plivači kvalifikovali za finalne trke koje su se plivale u poslijepodnevnim časovima.

Plivači Leotara ostvarili su zapažene rezultate osvojivši ukupno deset medalja od čega je  jedna  zlatna, jedna srebrna i osam bronzanih.

Zlatnu medalju osvojio je Stefan Tasovac u disciplini 50 metara delfin.

Srebrnu medalju osvojila je Sara Ratković u disciplini 50 metara prsno.

Bronzane medalje osvojili su : Stefan Tasovac u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno, Damjan Bokun u disciplini 50 metara leđno, Teodora Kraljević u disciplini 1500 metara slobodno, Sara Ratković u disciplinama 50 metara leđno,            50 metara delfin i 200 metara mješovito, Lara Pujić u disciplini 200 metara prsno.

Komentar