Grad Trebinje
Video Trebinje

Počela izgradnja kružnog toka u Trebinju /VIDEO/

Nesnosne gužve, ugašeni semafori i opasnost sa svake strane tako je bilo na najprometnijoj trebinjskoj raskrsnici.

Gradski čelnici konačno su našli rješenje. Počela je gradnja kružnog toka.

“Svi smo morali ovdje naročito da obratimo pažnju a mislim da je kružni tok pravo rješenje”;

“Već odavno je ovdje trebao da bude kružni tok jer su uvijek gužve”;

“Pošto semafori nisu radili nikad bilo je opasno. Da li će kružni tok riješiti ovo? Ja mislim da neće 100% ali hoće malo bolje”;

“Ružno, saobraćaj nije bio riješen, gužve se stvarale. Da će kružni tok popraviti stanje? Izvanredno”, govore nam Trebinjci.

Trideset radnih dana je rok da se napravi kružni tok. Izvođač “Hercegovina putevi” vjeruje da će im vrijeme ići na ruku i da će gorući saobraćajni problem riješiti u predviđenom roku i na najbolji način.

“Mislim da će ovo biti jedno kvalitetno rješenje zato što znate i prije dok su bili semafori regulacija saobraćaja posebno pri kraju radnog vremena je bila nezgodna”, rekao je Ljubiša Madžar, inženjer u “Hercegovina putevima”.

Nezgodnih mjesta na trebinjskim saobraćajnicama je još, svjesni su gradski čelnici. Svjesni su i da je Trebinje postalo tijesno za sve veći broj vozila.

Važno je kažu da se najveći problem riješi što prije.

“Poslije toga se nadamo da će svim Trebinjcima i naravno svim gostima koji dođu u Trebinje biti mnogo lakše saobraćajno funkcionisati nego što je bilo do sada”, rekao je Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Trebinje.

Vrijednost ove investicije je oko 150.000 maraka.

Za 30 radnih dana koliko je potrebno da se sagradi ovaj kružni tok saobraćaj će biti obustavljen. Usmjeravaće se na alternativne saobraćajnice zato putari i nadležni mole za strpljenj i razumijevanje.

ATV

Komentar