Grad Trebinje
Trebinje

Počinje rekonstrukcija škole u Gorici

U okviru projekta energetske efikasnosti koga realizuje Ministarstvo za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju RS u saradnji sa Svjetskom bankom, uskoro će biti u potpunosti rekonstruisana Osnovna škola „Sveti Vasilije Ostroški“ u Gorici, potvrđeno je za Radio Trebinje.

Radovi na rekonstrukciji bi trebalo da počnu 1. oktobra, a njihova vrijednost je oko 700.000 maraka.

Prema riječima Milorada Nadaždina, direktora ove škole već početkom naredne godine školski objekat u Gorici će biti u novom ruhu.

„Plan je da se uradi kompletna energetska efikasnost, zamijene svi otvori na školi,rekonstruišu dotrajala fasada, krov, zamijeni led rasvjeta, uspostavi novi sistem grijanja na pelet i u potpunosti obnove sanitarne prostorije. Nakon što sve završimo škola će zaista biti na zavidnom nivou i sve ove novine dovešće do uštede značajnih sredstava i prije svega škola će biti topla i učenici neće morati da borave u hladnim prostorijama jer smo do sada grijali tako reći naselje“, rekao je Nadaždin.

Radovi bi trebalo da budu zavšeni u naredna tri mjeseca ukoliko to okolnosti budu dozvoljavale.

„Moramo naći način kako će i u kom periodu moći da se izvode radovi s obzirom da je počela školska godina, ali nadamo se da ćemo uspjeti, najprije da radimo dijelove u kojima ne borave učenici, a potom i one ostale“, naveo je on.

Nakon što završe sve radove predviđene ovim projektom škola će biti u novom ruhu, a jedino što će preostati da se uradi od prioriteta jeste ograđivanje školskog dvorišta.

„Nadamo se da ćemo i to riješiti u saradnji sa lokalnom upravom i resornim ministarstvom“, kaže Nadaždin.

Ove školske godine u Osnovnu školu „Sveti Vasilije Ostroški“ upisano je ukupno 668 đaka, od čega je 64 prvačića, što je na prošlogodišnjem nivou.

Pratite nas i putem Vibera

Komentar