Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska Video

Podmlađuje li Dodik svoj SNSD: “Maratonci” ustupaju mjesto novim licima? (Video)

Iako je liderstvo Milorada Dodika u SNSD-u i dalje neupitno, izgleda da najave o podmlađivanju najveće stranke u Srpskoj nisu tek puke fraze te da bi uskoro „po dubini“ ove partije u prvom planu mogli vidjeti neka nova lica, dok bi se partijski „maratonci“ mogli povući u pozadinu domaće političke scene.

– Na političkoj sceni Republike Srpske dolazi do smjene generacija. Samo oni koji rade organizovano sa mladima mogu da računaju na svoju budućnost – poručio je nedavno Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.

Da pomenuto nije rečeno tek tako moglo se primjetiti po promotivnim aktivnostima SNSD-a u posljednjih mjesec dana, gdje je fokus usmjeren na, široj javnosti, ne toliko eksponirane načelnike pojedinih opština na koje u ovoj partiji, očigledno, itekako računaju u budućnosti.

Među njima je Ognjen Milinković, prvi čovjek Gacka, koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima pobijedio SDS-ovog Milana Radmilovića, nakon što je potonji u pomenutoj opštini suvereno vladao 20 godina.

Na mrežama ove stranke vidiljiv je fokus i na novog načelnika Foče Milana Vukadinovića, ali i Dalibora Pavlovića, prvog čovjeka Prijedora, koji je sredinom novembra 2020. godine uspio pokoriti ovu, do tada, nepokorenu DNS-ovu tvrđavu.

Jedna od univerzalnih zamjerki građana, kada je riječ o svim partijama, jesu “iste face koje gledaju decenijama”, a kojih ne manjka ni u samom SNSD-u. Ostaje da vidimo da li će “maratonci” i sljedeće godine, nakon Opštih izbora, ponovo prevagnuti na svoju stranu ili će se novajlije izboriti za svoje mjesto na političkoj sceni Srpske i BiH.

SrpskaCafe.com

Povezane vijesti

Milinković najavio projekte za novi izged Gacka (Video)

admin

Kreditno zaduženje opštine Gacko za rješenje problema vodosnabdijevanja (VIDEO)

admin

Milinković obеćao pomoć Udružеnju “Bеbе”

admin

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U GACKU Načelnik uputio apel stanovništvu da se vakciniše

admin

SASTANAK NAČELNIKA FOČE I GACKA Prioritеt rеkonstrukcija puta Foča – Tjеntištе

admin

Dodik sa predstavnicima srpskih stranaka i udruženja u Mostaru (FOTO)

admin