Grad Trebinje
Trebinje

Podrška novim preduzetničkim inicijativama

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je ugovore sa 10 korisnika za samozapošljavanje i 20 korisnika, koji će posao dobiti kod privrednika iz Trebinja, a koji su učestvovali na javnom pozivu.

Za ovu namenu biće izdvojeno 130 hiljada KM, po 65.000 KM iz gradskog budžeta i Zavoda za zapošljavanje RS, a uz podršku Fondacije „Helvetas“, koja je izdvojila 15.000 KM.

„Na ovaj poziv su se odazvali ljudi koji su imali ideje o pokretanju sopstvenog biznisa, kao i poslodavci koji će zaposliti određen broj radnika, tako da se nadam da će ta sredstva otići u prave ruke. Za one koji će novac  dobiti za samozapošljavanje, 70 procenata odborenih sredstava će biti odmah uplaćeno, dok će privrednicima biti uplaćeno 60 procenata. Ostatak sredstava će biti uplaćen nakon 12 mjeseci,“ rekao je Ćurić.

20210308_103526.jpg (184 KB)

On je naglasio da će za sve one koji do kraja budu ispoštovali ugovor biti omogućeno da opet apliciraju na javni poziv Grada Trebinja, kako bi dobili dodatnu podršku.

Novac za samozapošljavanje u iznosu od 5.000 KM je dobila i Mirjana Mucović. Ona je otvorila veb agenciju, a bavi se izradom veb sajtova za različite djelatnosti, kao i izradom veb šopova.

20210308_102632.jpg (233 KB)

„Da nema ove podrške ne bih počinjala posao, jer danas su takva vremena da je veliki rizik ući u ovakav posao. Pozivam i druge sugrađane koji žele da pokrenu svoj biznis,  da konkurišu na javni poziv,“ kazala je ona.

Grad Trebinje je u protekle četiri godine na ovakav način zaposlio 650 ljudi, a do sada je za ovaj program izdvojeno preko 3 miliona  KM.

radiotrebinje.com