Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Područna škola u Petrovom Polju rekonstruiše se sredstvima Vlade Bugarske

Područno odjeljenje u Petrovovom Polju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ uskoro će biti rekonstruisano, a u okviru projekta koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske.

Ovih dana radovi se privode kraju, a cilj aktivnosti koje su već realizovane i koje tek predstoje je unapređenje infrastrukture u obrazovanju, kroz poboljšanje uslova učenja i izvođenja nastave. Na ovaj način biće osiguran bolji pristup učenju, a biće poboljšana infrastruktura i higijena u školi.

„Školska zgrada je stara četrdeset godina, a djelimično je renovirana prije deset godina, mada nikada nije izvršena sveobuhvatna rekonstrukcija. Veliki problem predstavlja dio zgrade sa ravnim krovom, koji prokišnjava. Problem je posebno izražen na dijelu iznad mokrih čvorova, a zbog vlage malteri i fasada sa plafona i zidova su propali“, kazao je Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Trebinja.

IMG-3d0d43ba4298d98589367e4e2329641d-V(2).jpg (194 KB)

Projektom je obuhvaćena sanacija krovne ploče, skidanje stare dotrajale termoizolacije i postavljanje kosog limenog krova,  kao i promjena limenih oluka na školi.  Planirana je i izmjena dotrajale elektro instalacije u školskom toaletu.

„Takođe, potrebno je izmjeniti i vodovodnu instalaciju i popraviti odvodne kanalizacione cijevi. Planirana je potpuna rekonstrukcija toaleta, kao i zamjena dotrajalih unutrašnjih i vanjskih otvora. Uradiće se i ograda oko školskog dvorišta“, pojasnio je Vukanović, koji je uz zahvalnost Vladi Bugarske na izdvojenim sredstvima za rekonstrukiju školske zgrade u Petrovom Polju kazao da će se uz njihovo zalaganje steći uslovi za kvalitetnije odvijanje nastave,  kao i zadovoljenje higijensko- zdravstvenih uslova, a na radost učenika i nastavnika u ovoj školi.

IMG-9c149b5165cf78b2aa9e83b9757bb81f-V.jpg (182 KB)