Grad Trebinje
Trebinje

Pojačane aktivnosti policije u akciji “Praznik”: Obilazak privatnih posjeda ukoliko bude prijava građana

Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje je zadovoljavajuće, izjavio je zamjenik načelnika ove uprave Milivoje Vuković, predstavljajući rezultate rada za novembar.
On je rekao da će Policijska uprava Trebinje od 20. decembra ove godine do 15. januara 2021. godine realizovati akciju “Praznik”, s ciljem održavanje stanja bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Petar Kozjak naveo je da su u novembru ove godine evidentirana 24 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su počinjena 33 prekršaja.

On je naveo da se najviše počinjenih prekršaja odnosi na ometanje državnih organa, zatim na vrijeđanje, tuču i fizički napad, da su najčešće mjesto činjenja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira bili trgovi i ulice, te da je 13 lica uhapšeno.

Kozjak je rekao da se u novembru dogodila 31 saobraćajna nezgoda, što je manje za sedam ili 18,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

“Ukupno je evidentirano 1.396 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja”, dodao je Kozjak.

On je apelovao na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise i da svojim ponašanjem u saobraćaju doprinesu većoj bezbjednosti saobraćaja, sa naročitim naglaskom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

“U skladu sa zaključcima i odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, policijski službenici će vršiti kontrolu rada ugostiteljskih objekata sa akcentom na vrijeme rada i broj gostiju”, rekao je Kozjak.

On je dodao da će se osim toga, vršiti kontrole poštovanja zabrane okupljanja više lica na jednom mjestu kako na području užeg tako i šireg gradskog područja.

Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Željko Đogović rekao je da je Policijska uprava Trebinje u novembru evidentirala 32 krivična djela, što je manje za 14,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

On je dodao da su evidentirana tri krivična djela falsifikovanja isprave, a riječ je lažnim nalazima na kovid 19.

Đogović je rekao da je u privrednom kriminalitetu evidentirano krivično djelo nesavjesan rad u službi.

“Tu je prijavljeno jedno odgovorno lice gdje je pričinjena materijalna šteta od 100.000 KM”, rekao je Đogović.

On je dodao da je od prijavljenih krivičnih djela po nepoznatom, osam krivičnih djela rasvijetljeno.

SRNA