Grad Trebinje
Republika Srpska

Popović podnio ostavku i najavio tužbu, Banjac poručio da NPS neće nositi teret pojedinaca

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac rekao je danas da je Đorđe Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

-Kao predsjednik stranke ne mogu dopustiti da funkcioneri koji se kandiduju za najveće i najodgovornije funkcije u Republici Srpskoj i treba da rade u interesu naroda, budu korisnici „Skaj aplikacije“ – rekao je Banjac Srni.

On kaže da iz tih razloga Popoviću “nije bilo i nema mjesta da bude nosilac liste u Izbornoj jedinici šest, a pogotovo da bude potpredsjednik stranke”.

Banjac je rekao da je na sjednici Predsjedništva NPS u petak, 1. jula donesena odluka da nosilac liste NPS-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici šest bude Diko Cvjetinović.

On je naglasio da NPS spremno i odgovorno ulazi u političku kampanju u Izbornoj jedinici šest i drugim izbornim jednicama u cijeloj Republici Srpskoj.

Doskorašnji potpredsjednik NPS-a Đorđe Popović saopštio je danas da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

Popović je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik „Skaj aplikacije“.

Naveo je da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

-Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke – naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Komentar