Grad Trebinje
Republika Srpska

Potrčko možeš biti i ti

Dok se većina mladih koji ne pripadaju nijednoj političkoj stranci masovno sele iz zemlje i idu trbuhom za kruhom, onim koji su se „uhljebili“ je dobro.

Oni koji pripadaju nekoj vladajućoj opciji, a i opozicionoj, zaposleni su zahvaljujući stranci i boli ih đon za narod.

Bitno je da su poslušni. Da rade šta im „veliki brat“ naredi i to je sva suština i uključenost njihovog mozga u bilo koji proces donošenja odluka.

Jedan od takvih primjera je i Andrea Dorić iz Socijalističke partije, koja je javno, pred kamerom, objasnila sav apsurd sistema u našoj zemlji i sav besmisao i tugu koju donosi taj sistem.

Ona je zahvaljujući partiji dobila dvije funkcije. Koliko je tužno, toliko je i žalosno što je Andrea samo jedan nesrećni primjer što je uopšte izašao u javnost i otkrio kako funkcioniše sav apsurd kod nas.

I ona je samo jedan od primjera na desetine političkih uhljeba koji su zahvaljujući stranci dobili neko zaposlenje na bilo kojoj poziciji.

Bez mozga, bez pretjerane involviranosti u bilo kakva dešavanja, ali politički vojnik moraš biti ti, i osvojiti dobro stojeću poziciju, iliti fotelju.

Razni politički poltroni na sve načine pokušavaju da se dodvore svom vrhovnom vođi, ili što bi Sanja Vulić rekla „Bogu“, jer očigledno su za njih sve njihovi lideri „bogovi“, čim im bez imalo truda i rada daju hljeb u ruke.

No, nije to ni problem. Problem je naša inertnost što neprestano to dozvoljavamo. Što nam ništa od toga nije problem i što ćemo se malo nasmijati, malo iščuđavati, malo će nam biti „bljak“, a onda ćemo i narednih četiri godine kukati i pričati o ovakvim i sličnim slučajevima i direktnom korupcijom na djelu, ali se nećemo pomjeriti iz fotelje da to i promijenimo.

Jer, jaka riječ i gvozdena vrata otvara, osim kod nas.

Kod nas gvozdena vrata otvaraju razni Đajići, Amidžići, Stanivukovići, Dodici, Stevandići i ostali koji na sve načine pokušavaju da „svoje“ uvale bilo gdje.

srpskainfo.com

Komentar