Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Potvrđena 102 slučaja virusa korona

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da su danas dobili novu informaciju o 102 potvrđena slučaja virusa korona na području grada, te apelovao da građani nose maske i izbjegavaju sve vrste okupljanja.

Ćurić je naveo da je informaciju o novim slučajevima dobio gradski Štab za vanredne situacije poslije 12.00 časova od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i da će se naći u sutrašnjem izvještaju o broju oboljelih.

“Riječ je testovima koji su uzeti u proteklih nekoliko dana. Ostatak rezultata testova očekujemo sutra i u ponedjeljak, 9. novembra”, naveo je Ćurić i dodao da je iz Doma zdravlja ove sedmice poslato oko 430 briseva.

Prema njegovim riječima, u trebinjskoj Bolnici hospitalizovano je oko 60 pacijenata pozitivnih na virus korona, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ćurić je apelovao da svi građani nose masku i izbjegnu sve vrste okupljanja, jer je virus korona prisutan u zajednici i više se ne može govoriti o pojedinačnim slučajevima i porodičnim kontaktima.

“Svi raspoloživi resursi i medicinski kadrovi su tu da ukažu svaku vrstu pomoći našim sugrađanima. Nema mjesta panici, samo molim građane da se pridržavaju već donesenih mjera”, naveo je Ćurić.

Građani koji imaju simptome virusa korona treba da se jave porodičnom ljekaru kako bi bili pregledani u respiratornoj ambulanti i po potrebi testirani na novi virus korona.

Oni koji čekaju rezultate testa treba da se samoizoluju dok ne dobiju rezultat. 

SRNA