Grad Trebinje
Trebinje

Povodom Dana policije pripadnici PU Trebinje daruju krv

U Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje danas su pripadnici Policijske uprave Trebinje, povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, darovali krv.

Jovana Cvijetić, portparol Policijske uprave Trebinje je istakla da je će ova tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi trajati do kraja ovog mjeseca.

„I ove godine, čak ni nepovoljna epidemiološka situacija, nije spriječila pripadnike Policijske uprave da se prijave i učestvuju u ovoj humanoj akciji. Prijavljeno je 76 policijskih službenika i ostalih pripadnika Policijske uprave Trebinje. Osim u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje, pripadnici Policijske uprave će krv darovati i u Bolnici Nevesinje. Ovo je jedan od načina na koji policija pokazuje humanost svoje profesije“, navela je Cvijetićeva.

Ona je dodala da je sve više mladih pripadnika policije koji su uključeni u Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje.

U ovoj godini biće organizovano još akcija dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika Policijske uprave Trebinje, u skladu sa potrebama Službe za transfuzijsku medicinu.

Radio Trebinje