Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Povucite odluku ili ćete imati dešavanja naroda

Odbornici Liste za pravdu i red u Trebinju zatražili su danas javno od gradonačelnika Mirka Ćurića da sa sutrašnjeg zasjedanja Skupštine Grada Trebinja povuče odluku o povećanju cijena reflektora na stadionu fudbalskog kluba “Leotar”. U suprotnom, najavljuju proteste i krivične prijave, s ciljem da spriječe, kako kažu, pljačkanje javnog novca.

U lokalnoj opoziciji smatraju da nova cijena od 2.255.000 maraka, koju bi Grad trebalo da izdvoji za reflektore, ako odbornici usvoje ovu odluku, nije realna. 

Odbornik Đorđe Vučinić rekao je danas kako sumnja da će sav predviđeni novac biti utrošen baš za reflektore.

“Već u prošloj godini mi smo dali 300.000 maraka i umjesto da ove godine damo još 550.000 maraka i da se završi ta javna nabavka, mi ove godine imamo 1.140.000 maraka, a dogodine još 815.000 maraka. Postavlja se pitanje koliko će novca otići u vjetar, gdje će završiti taj novac”, pitao je Vučinić i dodao kako mu nije jasno zašto su reflektori koji se postavljaju na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju, kako tvrdi, znatno jeftiniji od ovih.

“Imam podatke da se u isto virjeme u Posušju na stadionu Mokri Dolac rade reflektori koji će iznositi svega milion i po maraka…Sačekaćemo sutra da vidimo kako će obrazložiti ovu odluku. Kažu da su se povećale cijene materijala, a mene samo interesuje kako se nisu povećale cijene u Posušju koji će za manje novca odraditi gotovo identičnu stvar”, rekao je Vučinić. 

Narodni poslanik Nebojša Vukanović najavio je da će, ukoliko odluka o povećanju cijene reflektora bude usvojena, protiv odgovornih, a prije svih gradonačelnika Mirka Ćurića, podnijeti krivične prijave te da će organizovati proteste. 

“Ako ne povuče odluku mi ćemo biti spremni na neke radikalnije poteze kako bi spriječili pljačku narodnog novca. Bićemo spremni na sve vrste demokratskog otpora kako bismo spriječili pakleni plan”, zaključio je Vukanović. 

Podsjećamo, ranije je planirano da Grad Trebinje i Fudbalski savez BiH zajednički finansiraju izgradnju reflektora na stadionu u Policama, čija će ukupna vrijednost biti oko 1.200.000 KM. Obaveza Grada Trebinja je bila da obezbjedi 850.000 maraka, dok će UEFA, posredstvom Fudbalskog saveza BiH, učestvovati sa oko 350.000 KM.

Međutim, novom odlukom iz budžeta Grada Trebinja za ove namjene bi trebalo da bude izdvojeno ukupno 2.255.000 maraka.

Priča o reflektorima na stadionu u Policama je zainteresovala javnost još 2020. godine kada je Grad raspisao tender na iznos od 940.000 maraka bez PDV-a, da bi isti tender kasnije poništio. Milionska nabavka tada je bila povod za kritiku vlasti od strane opozicije, piše Direkt portal.

Komentar