Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Pozvali vlasnike smještaja da se registruju: Pokrenuta kampanja “Gradimo turizam zajedno”

Odjeljenje za turizam poljoprivredu i preduzetništvo Trebinje i trebinjska Turistička organizacija pokrenuli su kampanju „Gradimo turizam zajedno“ s ciljem smanjenja broja osoba koja iznajmljuju smještaj u sivoj zoni.

Kampanja će poseban akcenat staviti na osobe koje iznajmljuju sobe, apartmane ili kuće za odmor, a  nisu ih registrovali i tako obavljaju nelegalnu djelatnost što podliježe sankcionisanju od strane  inspekcijskih organa, koje će u narednom periodu obavljati kontrole poslovanja ove grane turističke privrede, saopšteno je iz trebinjske Turističke organizacije.

U okviru  kampanje biće raspisan javni poziv na koji će moći da se jave zainteresovani i tako  svoju djelatnost učine legalnom, a u skladu sa Zakonom o boravišnoj taksi i Zakonom o porezima i doprinosima i time izbjegnu potencijalne sankcije.

Svi koji odluče registrovati svoje smještajne kapacitete do 1. jula dobiće vaučere od 50 do 200 KM, zavisno o broju kreveta, namjenjene za nabavku opreme za hotelijerstvo.

– Kampanju „Gradimo turizam zajedno“ obilježiće niz zanimljivih aktivnosti, među kojima je i prezentacija kompanije „HSS“ iz Beograda, lidera na polju centralizovanih rezervacionih sistema koji će  biti dostupan u okviru sajta Turističke organizacije Trebinja. Na taj način svi registrovani objekti koji pružaju uslugu smještaja na teritoriji Trebinja dobiće potpuno besplatnu promociju i novi kanal prodaje uz najmanju proviziju na tržištu uz niz pogodnosti i dodatnih poslovnih prilika – najavljuju iz trebinjske Turističke organizacije.

U Trebinju je za prvomajske i vaskršnje praznike bile rezervisno oko 80 odsto smještajnih kapaciteta.