Grad Trebinje
Republika Srpska

Predstavljamo vam BOJANU BOŽOVIĆ, đaka generacije Centra srednjih škola

Đak generacije Centra srednjih škola Trebinje je Bojana Božović, pametna i lijepa djevojka kojoj je ova titula potvrda jednog uspješnog četvorogodišnjeg putovanja.

„Činjenica je da ova nagrada ne nosi sa sobom nikakve beneficije, ali je sigurno veliki motivator za dalje školovanje“, rekla nam je na početku razgovora ova divna djevojka.

Završila je Ekonomsku školu, kroz koju je sve radila sa mjerom i velikom ljubavlju prema stručnim predmetima.

„Stvarno sam željela da upišem ovu školu i zanimalo me gradivo, tako da mi učenje nije predstavljalo nikakav problem. Volja i želja da se nešto nauči u kombinaciji sa dobrom organizacijom uvijek daju odlične rezultate“, dodala je Bojana.

Titula đaka generacije, osim odličnih ocjena, podrazumijeva i učestvovanja u brojnim takmičenjima, pa je osim školskih ova maturantkinja učestvovala i na regionalnim.

„Od brojnih takmičenja na kojima sam učestvovala, izdvojila bih jedno koje se održalo u martu iz Franscuskog jezika i to je najveće takmičenje na kojem sam učestvovala u toku školovanja. Osvojila sam prvo mjesto na regionalnom nivou, ali se zbog pandemije virusa korona nije održalo republičko takmičenje“, kaže Božović.

Uprkos ljubavi prema jezicima, ona prema ekonomiji je ipak malo jača, tako da će, nada se, svoje školovanje nastaviti u tom smjeru.

„Kada sam upisivala srednju školu imala sam u planu da ću i studirati ekonomiju, tako da se pripremam za Međunarodnu ekonomiju u Novom Sadu“, istakla je Bojana Božović.

Zbog poštovanja epidemioloških mjera, ova maturantkinja i njeni vršnjaci neće imati priliku da u toaletama i odjelima defiluju kroz grad i svi skupa slave do kasno u noć.

„Voljeli bismo da možemo svi zajedno proslaviti, ali za razliku od prethodne generacije, koja nažalost nije uopšte obilježila matursko veče, mi ćemo po razredima imati organizovanu večeru i druženje, a sredinom juna će biti defile sa polaganjem cvijeća“, kazala je Bojana.

Narednim generacijama, prije svega onima koji nisu sugurni šta žele da studiraju i čime žele da se bave u životu, ova nasmijana djevojka poručila je da njihova zvijezda vodilja treba da budu volja i želja za uspjehom i za dobrim rezultatima na koje će sutra biti ponosni.

Anica Skočajić/Radio Trebinje