Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Predstavljeno idejno rješenje: Kako će izgledati budući KLINIČKI CENTAR u Trebinju (Foto)

Trebinjskim medicinskim radnicima danas je u Kulturnom centru prezentovano idejno rješenje budućeg univerzitetsko-kliničkog centra Trebinje, za koji će Vlada Republike Srpske obezbijediti 30 miliona KM.

Izgradnja moderne zdravstvene ustanove trebalo bi da počne tokom naredne godine, a po okvirnom planu završetak je planiran 2022. godine.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić napomenuo da je da naš grad posljednjih godina ima ozbiljne probleme sa bolničkim kapacitetima.

„Prije 65 godina je izgrađena bolnica u Trebinju čija se zgrada u dobroj mjeri ‘potrošila’. Znamo, takođe, da imamo kvalitetan kadar koji je širom svijeta prisutan i priznat. Zato smatramo da bi nam novi objekat itekako značio, ne samo Trebinju nego i cijeloj regiji“, istakao je Ćurić.

IMG-4e384f43ebe2f4c19578e82725aa17a0-V.jpg (140 KB)
IMG-17f4b0538075ab08f4d3fde7153fc45f-V.jpg (131 KB)
IMG-c2ed70b283dadadee1516de62275d32c-V.jpg (118 KB)

Nova zdravstvena ustanova pružaće zdravstvene usluge višeg nivoa, nudiće i usluge na komercijalnoj osnovi, a plan je da lokacija objekta bude u rejonu buduće zapadne obilaznice, u neposrednoj blizini putnog pravca Trebinje – Dubrovnik.

„Planirali smo da objekat ima i jedan komercijalni dio jer smatramo da bi veliki broj turista koji dolaze u Trebinje koristio usluge naše bolnice. Znamo da imamo određenu opremu ali i da je važno da budemo opremljeni i novom koja nedostaje – jer jedino tako možemo biti konkurentni. Upravo današnji sastanak će nam dosta značiti – da porazgovaramo sa ljudima od struke, što ćemo i ubuduće činiti, kako bi napravili kvalitetno projektno rješenje i program usluga ove zdravstene ustanove“, kazao je Ćurić.

IMG_5698.JPG (175 KB)
IMG_5700.JPG (120 KB)

Ćurić je istakao da će Vlada Srpske izdvojiti obećani novac u budžetu za narednu godinu, što će prema relevantnim procjenama biti dovoljan iznos za završetak projekta, dok je obaveza Grada Trebinja izrada projektne dokumentacije, koja će biti finansirana izdvajanjima u dvije budžetske godine.

V.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja Vedran Furtula rekao je da je univerzitetsko-klinički centar Trebinje veliki i veoma značajan projekat za Hercegovinu.

„Prema idejnom rješenju imaće preko 20.000 m2 korisnog prostora i tri odjeljenja – osnovni sadržaj, sa uslugama koje već ima postojeća bolnica, zatim komercijalni sadržaj i univerzitetski dio, kao istureno odjeljenje Medicinskog fakulteta u Foči“, napomenuo je Furtula.

Radio Trebinje

Komentar