Grad Trebinje
Republika Srpska

Pregled stanja u SDS: Mnogi stranački odbori pred RASPUŠTANJEM

Čelnici SDS su prethodnih mjeseci obišli skoro sve gradske i opštinske odbore stranke u Srpskoj i utvrdili da je stanje u mnogim, najblaže rečeno, blizu rasula.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Miličević nedavno je najavio da će, najvjerovatnije predstojeće sedmice, biti završen “pregled stanja” u svim gradovima i opštinama, te da će, kako je rekao, stranačko rukovodstvo pomagati tamo gdje je potrebno.

– Kad sve to završimo i podvučemo crtu znaćemo gdje se nalazimo, u kojim sredinama ima problema, a koje su uveliko pri kraju kada je riječ o unutarstranačkim izborima – rekao je Miličević.

Odlično obaviješteni izvori Srpskainfo iz vrha najveće opozicione stranke u Srpskoj otkrivaju da je navedeni “pregled stanja” u SDS ustanovio da se ta politička partija i njena infrastruktura nalaze u očajnom stanju u Prijedoru, Doboju, Zvorniku, Bratuncu, Istočnom Novom Sarajevu, Palama…

– Takođe, evidentirano je da postoje znakovi oporavka SDS u Gradišci, a stranački odbori u Posavini su, manje-više, dobro organizovani. U gradskim i opštinskim organizacijama koje su dobro postavljene i snažne biće redovno provedeni unutarstranački izbori, dok, s druge strane, u onim odborima u kojima skoro ništa ne funkcioniše doći će do njihovog raspuštanja i imenovanja povjereništava, koja će biti zadužena za provođenje stranačkih izbora – otkrivaju naši sagovornici.

Dodaju da nije isključeno da će nakon predstojećih “rezova” neki od dosadašnjih visokopozicioniranih partijskih kadrova, kako kažu, biti gurnuti u političku “hladovinu”.

– Već krajem naredne sedmice, ili one sljedeće, biće održana sjednica Predsjedništva SDS na kojoj će biti analiziran pregled stanja u stranci i nakon toga bi trebalo da uslijede navedene odluke. Takođe, SDS će u predstojećem periodu nastojati da što više ljudi koji uživaju ugled u svojim sredinama, a koji do sada nisu bili politički aktivni, uključi u svoje članstvo – ističu izvori Srpskainfo.

Kako je ranije najavljivano, Izborna skupština SDS na kojoj će se birati novo stranačko rukovodstvo trebalo bi da bude održana u drugoj polovini maja.

srpskainfo.com

Komentar