Grad Trebinje
Trebinje

Prerušio se u policajca i oteo ženu, koja je kasnije uspjela iskočiti iz vozila

U Trebinju je juče uhapšena osoba koja se pretvarala da je policajac i tako u dva navrata protivzakonito uhapsila dvije osobe.

olicijski službenici Policijske uprave Trebinje su sinoć uhapsili osobu inicijala Z.V. iz Trebinja, za koju postoji osnov sumnje da je prethodnog dana u večernjim satima izvršila krivična djela “Lažno predstavljanje” i “Protivpravno lišavanje slobode”.

Policijskoj stanici Trebinje je 20.11.2021. godine prijavljeno da je nepoznata osoba, oko 22 časa protivpravno uhapsila osobu inicijala J.B. iz Trebinja, piše Kliks.

Ta osoba je prilikom vožnje sa Z.V. shvatila da se nešto čudno dešava te pozvala sestru koja je alarmirala policiju. No, kako Z.V. nije htio zaustaviti automobil, ona je bila primorana da iskoči iz vozila u pokretu. Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su izvršili pretragu terena i oko 22.30, na putu za Grad Sunca su pronašli osobu J.B.

Sutradan su policijski službenici Policijske uprave Trebinje preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali i uhapsili osobu inicijala Z.V. za koje postoji osnov sumnje da je izvršio navedena krivična djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Kriminalističkom obradom nad uhapšenim J. B. i operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da je na isti način pokušao protivpravno uhapsiti i osobu N.V. iz Trebinja.

Izvršenim testitanjem na prisustvo opojnih droga u organizmu kod Z.V. je utvrđeno prisustvo opojnih droga.

Nakon dokumentovanja predmeta protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen Izvještaj o izvršena dva krivična djela.