Grad Trebinje
Košarka

PRESUDILA KRAĆA ROTACIJA Đurasović: Najbitnije da i dalje sve zavisi od nas

Košarkaši Leotara propustili su prvu šansu da naprave veliki korak ka Ligi za šampiona. Naime, Spars je slavio u Trebinju 66:64 i vratio se u borbu za prvih pet mjesta.

raća rotacija u timu Leotara se osjetila u finišu kada su gosti uspjeli da dođu do trijumfa. Trebinjski klub je posebno bio oslabljen na visokim pozicijama gdje su meč propustili Milanović i Ninković, dok je Lužaić bio van trenažnog ciklusa tokom prošle sedmice.

Iskusni Nikola Đurasović je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 14 poena.

– Šteta za poraz, da smo slavili napravili bi veliki korak ka plasmanu u Ligu za šampiona. Ali i dalje sve zavisi od nas. Imamo dobar raspored u nastavku i vjerujem da možemo da ispunimo svoj cilj, mada sad više nemamo prava na kiks u pojedinim duelima – istakao je Đurasović.

Protiv Sparsa se osjetio izostanak pojedinih igrača.

– Pali smo u posljednjoj četvrtini upravo zbog skraćene rotacije. Osjetio se umor, pad koncentracije pa smo u napadu podbacili. Zaista ne umanjujem pobjedu Sparsa koji je pokazao više iskustva u završnici, osjetilo se da igraju jače takmičenje, ali dosta je bilo i do nas i naših grešaka. Nismo pronašli pravi košgeterski ritam i to nas je koštalo – dodao je iskusni košarkaš.

srpskainfo.com