Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

“Prije će puž otići odavde do Skandinavije, nego što ćemo mi ući u EU” Vukanović pričao o evropskom putu, pa POTRAŽIO VIŠKOVIĆA u sali

Narodni poslanik Kluba SDS Nebojša Vukanović komentarišući pristupanje BiH i RS Evropskoj uniji, kazao je da će prije puž otići odavde do Skandinavije, nego što će BiH ući u Evropsku uniju.

Pogledajte Evropsku uniju i nađite mi većinski pravoslavnu ili većinski muslimansku zemlju da je ušla, pa oni nas zamajavaju, nikad nećemo ući u EU ako budemo ovako išli, zato što to nije njihov cilj – rekao je Vukanović.

On je rekao da je EU jedna unija država koje su većinski katoličke i protestantske, i koje nas gledaju sa nepoštovanjem.

– Pogledajte kakav je odnos EU upravo kroz Vigemarka. Usvojio je zakon o akcizama i tri puta se vraća taj zakon, jer je on tri puta išao od kluba do kluba u Predstavničkom domu dok nije progurao zakon, da bi vi mogli dobiti par stotina maraka kredita od evropske investicione banke, da tobož pravite autoputeve i da izvlačite pare za kampanju, da ostanete na vlasti – rekao je Vukanović.

Evropska unija i delegacija EU u BiH za vrijeme Vigemarka je napravila veliko zlo i oni su dobrim dijelom krivci zašto su ove tri vodeće stranke i dalje na vlasti. Rekao je ovo Vukanović i dodao da EU toleriše kriminal.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Pogledajte šta su ovdje naveli, liberalizacija trgovine, ukidanje carina, pogledajte šta kažu, pa da se ja boksujem sa Tajsonom, naravno da će me razvaliti – kaže Vukanović.

Ističe da je Evropska unija BiH pretvorila u jednu vrstu sanitarnog koridora.

– Mi ćemo vama donijeti nuklearni otpad na granicu, zatrovaćemo vam Unu, ostavićemo vam polovna kola, izvozićemo smeće iz EU, uzimaćemo vam sirovine, sjećemo vam šumu i govorićemo kako vi trebate da ispunite još neke uslove. Mi se zamajavamo, ovakvim načinom nikada nećemo ući u EU – jasan je Vukanović.

Istakao je da mi treba da usvojimo EU standarde i da imamo uređenu pravnu državu, pa će nas primiti.

– Prije će puž otići odavde do Skandinavije, nego što ćemo mi ući u EU – kazao je Vukanović.

On je zatražio od premijera Vlade RS Radovana Viškovića da kaže koliko je novca RS dobila od Evropske unije. Gdje mi je pobjegao premijer opet, gdje uteče? Pa jesam li mu rekao da ne bježi, što bježi stalno, pa nemam kome pričati, kad god ja govorim on pobjegne iz sale, hoću da ga pitam, 500 miliona troše predstavnici RS u inostranstvu, gdje su ti novci? 30 miliona dolara smo dali samo Americi za lobiranje, kakav je efekat sankcije Miloradu Dodiku? Što mi bježi svaki put kad ja pričam? – kazao je Vukanović tokom skupštinske rasprave.