Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Prijem za uspješne gimnazijalce

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za učenike Gimnazije “Jovan Dučić” koji su osvojili nagrade na različitim takmičenjima u ovoj godini i uručio im prigodne poklone.
Ćurić je istakao da, bez obzira na okolnosti u kojima se odvijala nastava u prethodnom periodu, Trebinje ima uspješne učenike.

“Bez obzira na situaciju, ne smijemo da zaboravimo na one koji ostvaruju dobre rezultate”, rekao je Ćurić i zahvalio nastavnicima, profesorima i direktorima svih trebinjskih škola, kao i učenicima i njihovim roditeljima, za postignuti uspjeh u Republici Srpskoj i regionu.

Ćurić je dodao da će grad i dalje naći način da sve najbolje učenike izdvoji i nagradi.

“LJudi koji su danas prisutni imaju kvalitetne ideje, viziju i ciljeve za budućnost i upravo će oni, zajedno sa svojim profesorima i direktorima, za naredni period da predlože Gradskoj upravi šta je to neophodno nabaviti kako bi postigli još bolje rezultate”, naveo je Ćurić.

Među uspješnim gimnazijalcima je učenica trećeg razreda Romana Roganović, koja je u ovoj godini učestvovala na literarnim konkursima i osvojila nagrade.

Ona je istakla da joj je zadovoljstvo i čast što je na prijemu koji je za trebinjske gimnazijalce upriličio gradonačelnik.

“Smatram da se znanje svakako treba cijeniti i zato smo zahvalni gradonačelniku što je prepoznao naš rad i trud”, izjavila je novinarima Roganovićeva.

Učenik trebinjske gimnazije Radoš Radovanović, koji je ostvario uspješne rezultate na takmičenjima iz fizike, zahvalio je gradonačelniku za prijem, kao i profesorima koji su iskazali volju da ih pripremaju za različita takmičenja.

SRNA