Grad Trebinje
Hercegovina

PRIPREME ZA IZBORE U 6 opština istočne Hercegovine pravo glasa ima oko 65.000 birača

Na području grada Trebinja i pet opština istočne Hercegovine na predstojećim opštim izborima pravo glasa će imati oko 65.000 birača, koji će glasati za 61 politički subjekat, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji u Trebinju i opštinskim izbornim komisijama.

Iz Gradske izborne komisije u Trebinju je rečeno da pravo glasa ima 31.182 birača, koji će glasati na 45 redovnih biračkih mjesta i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu.

U opštini Nevesinje pravo glasa ima 11.350 birača koji će glasati na 32 redovna i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu.

Iz Opštinske izborne komisije opštine Gacko je rečeno da u ovoj opštini pravo glasa ima 8.080 birača, koji će glasati na 21 biračkom mjestu, a u procesu je imenovanje opštinskih izbornih odbora.

U Berkovićima je registrovano 1.640 birača, koji će svoje biračko pravo ostvariti na sedam redovnih biračkih mjesta.

Iz Opštinske izborne komisije u Bileći je rečeno da pravo glasa u ovoj opštini ima 10.020 birača koji će glasati na 25 redovnih biračkih mjesta i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu, dok je u opštini Ljubinje registrovano više od 3.100 birača koji će na predstojećim izborima glasati na 14 redovnih biračkih mjesta.

Komentar