Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Pristao na saradnju s Tužilaštvom: Keljmendi na “slobodi”, a njegovi pomagači i saradnici ostaju u zatvoru

Elvis Keljmendi postao je saradnik Tužilaštva. Na prijedlog Tužilaštva BiH, Sud BiH mu je ukinuo pritvor, a ćeliju iz Vojkovića zamijenio je kućnim prebivalištem.

Niti smije napuštati stan niti Kanton Sarajevo. Dužan je javljati se policijskim službenicima svaka dva dana. Predao je i sve isprave.

No, dok je Keljmendi na “slobodi”, njegovi pomagači i saradnici ostaju u pritvoru. Radi se o uhapšenima Ajlinu Ahmiću i Anelu Sejfoviću. Pritvor im je produžen još za tri mjeseca. Tri su već proveli zatvoreni. Zasluge zašto ostaju zatvoreni, duguju Keljemendiju. Keljmendi je pristao na saradnju s Tužilaštvom, priznao većinu krivičnih djela za koja se tereti.

Progovorio Keljmendi, ko ima razloga da strahuje u policijsko-pravosudnim krugovima

On je naime, na iskazu odmah nakon hapšenja priznao da su Ahmić i Sejfović bili dio grupe koja je nabavljala narkotike, pretežno spid i kokain koji je dolazio iz Nizozemske a da su zatim po uputama kupovali nekretnine.

Dio ove grupe uhapšeni je i Adi Nukić. Međutim, dok je Keljmendi u kućnom pritvoru, Ahmić, Sejfović i Nukić dane provode iza zidina u Lukavici, pitanje je ko će zbog Elvisovog iskaza uskoro biti uhapšen?

A spisak je dug. Tužilaštvo vjeruje da je Keljmendi imao pomagače u policiji i pravosuđu. Neke je spomenuo imenom i prezimenom, prenosi Dnevni Avaz.

Zbog njegovih izjava, i to bez prisustva advokata, mnogi već dva dana ne spavaju mirno. “Skaj “mafija imala je i ima pipke u svim strukturama. Zemlja će se tek zatresti jer će uskoro biti poznato ko su Keljmendijevi šefovi.

Komentar