Grad Trebinje
Hercegovina

Progovorio policajac za kojim se tragalo

Progovorio je Miloš Grahovac, policajac za kojim se tragalo četiri dana. Nevesinjac je dao svoju prvu izjavu policiji. Iz Tužilaštva potvrda da je saslušan.

“Po njegovoj pretpostavci četiri lica su ga otela i držala ga četiri dana zatvorenog nakon čega je pronađen u blizini mjesta Divin”, kaže Srđan Vukanović, potparol Tužilaštva u Trebinju.

ATV nezvanično saznaje da je rekao da je autom sletio sa puta koji je bio prepriječen. Grahovac ne zna ko su otmičari jer su imali fantomke na glavi, ne zna ni gdje su ga držali četiri dana ali zna da su bili naoružani i da su mu uzeli oko 3000 maraka. Na osnovu njegovih riječi policija podnosi izvještaj Tužilaštvu protiv NN lica.

“S obzirom na trenutna saznanja koja imamo radi se o kvalifikaciji KD „razbojništvo“, KD „protivpravno lišenje slobode“ i najvjerovatnije KD „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja”, kaže Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva.

Tužilaštvo i policija kažu da nijedan detalj neće propustiti pogotovo što Hercegovinom kolaju   svakakve priče. Prednjači ona da je sve iscenirano a i ATVeovi izvori i iz policije i tužilaštva kažu da su primjetili nelogičnosti.  Zato su u policiji oprezni sa izjavama.

“PU Trebinje nastavlja istragu a u cilju istrage nismo u mogućnosti davati više informacija”, kaže Jelena Biberdžić, potparol PU Trebinje.

Protiv Miloša Grahovca već se vodi sudski postupak, osumnjičen je za stavljanje lažnog novca u opticaj. Zbog toga je, ranije, i suspendovan sa mjesta policijskog službenika u PS Nevesinje.

VIDEO PRILOG NA SAJTU ATV

Komentar