Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

“Program obuhvata više od 11 hiljada učenika” Stanivuković sa direktorima škola o podjeli besplatnih udžbenika svim osnovcima (Video)

Ugovor o nabavci udžbenika za učenike od 3. do 9. razreda potpisan je danas i ide za Istočno Sarajevo zajedno sa bankarskom garancijom, poručio je to gradonačelnik Draško Stanivuković.

Na tenderu za nabavku udžbenika kao najpovoljnija izabrana je ponuda JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“.

Stanivuković je naglaio da je Banjaluka tako postala jedini grad u regionu u kojem osnovci ne plaćaju udžbenike. U pitanju je nabavka vrijedna 1,5 miliona KM.

Tim povodom, je danas održan sastanak sa predstavnicima Aktiva direktora osnovnih škola kako bi se utvrdio plan podjele udžbenika po školama.

– Od 3. do 12. avgusta će škole dobiti udžbenike, a onda će škole podijeliti udžbenike đacima. Ovaj program će obuhvatiti više od 11. 000 učenika – kazao je on.

Naglasio je da će na ovaj način biti obezbijeđene značajne uštede za kućne budžete građana.

– Roditelji ta sredstva mogu preusmjeriti u druge svrhe – kazao je Stanivuković i pozvao je republičke vlasti da isto urade i na nivou RS.

Direktorica osnovne škole Sveti Ćirilo i Metodije iz Piskvice Olgica Tešić je kazala da se radi o hrabrom projektu.

– Ja kao prosvjetni radnik i majka sam sretna što roditeljima mogu reći da ne moraju brinuti kako će za svoju djecu nabaviti udžbenike. Nadam se da će se ova praksa nastaviti i narednih godina – kazala je ona.

srpskainfo.com