Grad Trebinje
Svijet

Protesti kamiondžija u Ottawi: Premijer i porodica prebačeni na drugu lokaciju

Kanadski premijer Justin Trudeau i njegova porodica premješteni su iz svog doma u Ottawi usred protesta kamiondžija protiv ograničenja zbog virusa korona, javljaju kanadski mediji.

Trudeau i njegova porodica prebačeni su na drugu lokaciju u Ottawi, javila je mreža CBC dodajući da se kamioni sa transparentima koji osuđuju Trudeaua i kanadske mjere javnog zdravlja okupljaju duž ulice Velington, ispred parlamenta.

Ranije juče mediji su izvjestili da se hiljade kamiondžija i stotine drugih demonstranata okupljaju u Ottawi, u znak protesta protiv mjera uvedenih zbog pandemije virusa korona. Kamiondžije su počele da stižu u petak uveče.

Trudeau je u petak rekao da antinaučne, antivladine i antidruštvene ideje kamiondžija predstavljaju prijetnju ne samo njima samima već i svim Kanađanima.

Elon Musk, osnivač Tesle i SpaceX-a, podržao je proteste i objavio na Twitteru da “Kanadske kamiondžije vladaju”.

Do sada je 82 odsto Kanađana starijih od pet godina primilo vakcinu protiv virusa korona. Odrasli čine 90 odsto stanovništva.

Protest je do sada bio miran, navodi CBC. Prema Kanadskom udruženju kamiondžija, velika većina vozača kamiona u zemlji je vakcinisana.