Grad Trebinje
Trebinje

Prtilo: Isptitati da li slučaj ima političku pozadinu

Ponovni slučajevi paljevine automobila u Trebinju nikoga ne ostavljaju ravnodušnim jer se time o Trebinju stiče utisak nesigurnog grada što je za jedno turističko mjesto u kome žive dobronamjerni ljudi veoma loše – istakao je Slobodan Prtilo, šef Kluba odbornika SDS na pres konferenciji koja je danas održana u Trebinju.

„Ostaje slika da institucije države policija, tužilaštvo i sud ne rade ništa po ovom pitanju i sve se završava na izjavama da je istraga u toku i da su počinioci i motivi nepoznati. Ovaj slučaj paljevine kao i sve ostale slučajeve treba rasvijetliti ali i otkriti da li ovaj slučaj ima političku pozadinu?“ – kazao je Prtilo komentarišući paljevinu automobila Sanje Parijes, kandidatkinje na listi SDS-a na izborima 2018. godine. 

Prtilo je zatražio od Savjeta za bezbjednost gradonačelnika i od svih drugih nadležnih institucija da svoje aktivnosti pojačaju kako bi se djelo rasvijetlilo a počinioci priveli pravdi.

„Pripadnici porodica Deretić su članovi jedne opozicione partije u Trebinju i to može biti jedan od motiva paljevine automobila. Ovo ističem ne želeći da budem sudija prije sudije. Suđenja ovdje očigledno neće ni biti jer su u Trebinju sve češće paljevine automobila, u ovoj godini do sada pet, a da do sad niti jedno nije razriješeno“ – kazao je Đorđe Vučinić, odbornik Liste za pravdu i red govoreći o slučaju paljevine. 

Vučinić ističe da ovu vlast u Trebinju ne interesuju ni borce niti niko ko nije njihov te da će tako vjerovatno biti i sa ovim slučajem i sa ovom paljevinom.

(BN)