Grad Trebinje
Republika Srpska

“PRUŽIĆU RUKU DODIKU” Duraković stiže u Banjaluku na mjesto potpredsjednika Srpske, a ovo je njegova poruka

Novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je za N1 da će otići u Banjaluku otvorenog srca i pružene ruke.

Nek ne očekuju od mene da ja mijenjam Dodika i ukidam Republiku Srpsku, to su utopijske politike na kojima je neko jahao 27 godina, i ništa nismo postigli osim da prvobitnih 300.000 Bošnjaka koji je živjelo tamo otišlo više od 200.000, ja to ne želim, želim mijenjati tu političku paradigmu i pružiti Dodiku ruku da probamo napraviti bolje svome narodu i svima koji žive na tom prostoru – naglasio je Duraković.

Istaknao je da će štititi integritet svoga naroda, ali svakako će jačati cjelokupno društvo.

Komentarišući izborni proces, kazao je da su izbori utvrđeni, ali da je jako teško vratiti stvari na svoje mjesto.

– Dugo sam ja u izbornim procesima. Sjećete se Srebrenice i izbora, borili smo se da ukažemo CIK da postoji određeni prostor u okviru izbornog sistema gdje može da se vrši izborni inžinjering. To najbolje rade velike stranke koje vladaju i koriste propuste, kako bi ostvarili rezultat. U svim državama ćete vidjeti negodovanje. Ova država ima institucije poput CIK i Apelacionog vijeća gdje možemo tražiti svoja prava – rekao je Duraković, navodeći da i svi protesti koji su uslijedili su dio demokratskog društva.

– Ne očekujem drastične promjene, ali treba prihvatiti CIK kao državno tijelo koje utvrđuje te rezultate. Oni što utvrde treba prihvatiti, ali treba insistirati na određene promjene – dodao je.

Komentarišući to što je njega narod izabrao, rekao je “ovo je borba na pola države za nivo predsjednika, odnosno potpredsjednika.”

– Ja sam sam sebi fenomen, učestvovao sam u prošlim izborima i tada sam dobio signal da je moguće. Meni su govorili da nemam šanse protiv velikih politika. Pustio sam ljude da sami daju sud da li mene žele kao političara. Očito ove glasove koje sam dobio u ponovnom brojanju, pokazalo se da su oni isti. Govori da sam ja radio čisto – istakao je za N1.

Komentar