Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

RADMANOVIĆ NEMA KUD Poslanici predali potpise, traže hitnu sjednicu na kojoj bi bile ukinute akcize

Petnaest poslanika Predstavničkog doma BiH predalo je potpise predsjedavajućem, Nebojši Radmanoviću, od koga zahtijevaju da sazove hitnu sjednicu ovog doma na kojoj bi bio razmatrano ukidanje akciza na gorivo.

Konkretno, jedina tačna dnevnog reda bila bi Izvještaj Zajedničke komisije oba doma za usaglašavanje teksta Prijedloga zakona o izmjenanama Zakona o akcizama.

Komisija se ranije usaglasila da akcize na gorivo budu ukinute na šest mjeseci, sa mogućnošču produženja te mjere za još tri mjeseca. Ali, potrebno je da izvještaj komisije usvoje oba parlamentarna doma.

-Provjereno, sjednica na kojoj trebamo potvrditi ukidanje akciza na gorivo još nije sazvana. Kako smo i obećali, predali smo potpise zastupnika – zahtjev za hitno sazivanje sjednica i Predstavničkog i Doma naroda. Danas je 195. dan borbe za jeftinije gorivo – objavio je poslanik SDP i jedan od inicijatora izmjene zakona, Saša Magazinović.

Za Predstavnički dom, zahtjev su potpisali poslanici: Magazinović, Zukan Helez, Denis Zvizdić, Branislav Borenović, Edita Đapo, Predrag Kojović, Mirjana Marinković Lepić, Dragan Mektić, Nermin Nikšić, Nada Mladina, Jasmin Emrić, Mirko Šarović, Aida Baručija, Damir Arnaut i Mira Pekić.

Komentar