Grad Trebinje
Svijet

Rasprodate karte u jednom smijeru: Nakon Putinovog obraćanja planuli letovi iz Rusije

Letovi u jednom smijeru iz Rusije brzo su se rasprodali u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio djelimičnu mobilizaciju i da se u službu odmah pozove 300.000 rezervista.

Putinovo saopštenje, dato u jutarnjem televizijskom obraćanju, izazvalo je bojazan da muškarcima u godinama za borbu neće biti dozvoljeno da napuste Rusiju.

Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će poziv biti ograničen na one sa profesionalnim vojnim iskustvom i da studenti i oni koji su služili samo kao vojni obveznici neće biti pozivani.

Ipak, podaci Gugl Trendsa pokazali su drastičan porast u pretragama za Avijasejls, koji je najpopularniji veb-sajt u Rusiji za kupovinu letova, piše Rojters.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, obe destinacije koje Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodate su u srijedu, prema podacima, piše Blic.

Neke rute sa presjedanjima, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe su bile nedostupne, dok su najjeftiniji letovi od prestonice do Dubaija koštali više od 300.000 rubalja (5.000 dolara) – oko pet puta više od prosječne mjesečne zarade u Rusiji.

1 komentar

Ugljesa 21.09.2022 at 4:03 pm

Ludak

Odgovor

Komentar