Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Realizovani projekti vrijedni 100 miliona KM

U Trebinju su danas predstavljeni programi i infrastrukturni projekti koje je u protekle četiri godine realizovala Gradska uprava za šta je uloženo 100 miliona KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da nisu svi projekti finansirani iz budžeta grada Trebinja, već i uz podršku Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije.

“To je još jedan primjer da zajedno možemo više”, rekao je Ćurić novinarima.

Ćurić je naveo da je danas članovima gradskog savjeta i predstavnicima udruženja iz Trebinja prezentovanao programe podrške porodici i infrastrukturne projekte realizovane tokom četiri godine.

“Imamo 54 konkretna programa podrške porodici i 70 investicija koje su završene ili su u toku”, kaže on.

On je naveo da su date nadoknade za novorođenčad, vantjelesnu oplodnju, za djecu koja pohađaju školu u ruralnim područjima, besplatna obrada zemljišta i zasadi, podrška Agrarnog fonda kada je riječ o plastenicima, te sistem za navodnjavanje i vodosnabdijevanje.

On je podsjetio da je kada je riječ o infrastrukturnim projektima, njih 70 završeno ili su u toku.

“Počevši od glavne ulice, parka, video-nadzora, vrtića `Srbija`, duhovnog centra Mrkonjići, popločavanja Starog grada”, precizirao je Ćurić.

On kaže da su projekti realizovani na prijedlog mjesnih zajednica kojih na području grada ima 18, kao i 112 sektora, tako da su nastojali da svaki sektor dobije neku investiciju.

“Ovo nije rezultat rada jednog čovjeka, načelnika nekog odjeljenja, direktora ustanove, već cijelog tima ljudi i naravno građana, jer su svi dali doprinos”, istakao je Ćurić.

Predsjednik Mjesne zajednice “Gorica”, koja je i najveća u gradu, Rade Drinjak rekao je novinarima da je u prethodnom periodu u ovoj mjesnoj zajednici realizovano mnogo značajnih projekata.

“Izdvojio bih vodosnabdijevanje naselja Podglivlje, Bogdanića do, asflatiranje jedne od najmnogoljudnijih ulica u Vinogradima, obdanište `Srbija`, više igrališta u Gorici, asfaltiranja, postavljanje rasvjete”, rekao je Drinjak.

On je dodao da su projekti realizovani zahvaljući saradnji sa lokalnom upravom grada Trebinja.

Povezane vijesti

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin

Šta se očekuje od izbora u Nikšiću (Video)

admin

POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK BRANIOCIMA TREBINJA Ćurić: Sloga brani Srpsku u miru, kao što je i u ratu

admin

Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Mirka Ćurića (Video)

admin

Ćurić: Srbi u Mostaru imaju punu podršku iz Trebinja

admin