Grad Trebinje
Republika Srpska

Ruski trgovački lanac MERE od sutra u Istočnom Sarajevu, uskoro u Doboju i Prijedoru

 Ruski trgovački lanac MERE stigao je na tržište Bosne i Hercegovine, a prvu prodavnicu otvara sutra u Istočnom Sarajevu, u Ulici Slavka Leovca. Ovo je za “Nezavisne novine” potvrdio Kemal Muratović, direktor firme “Express Consulting” iz Sarajeva, koja vodi sve poslove oko početka rada trgovačkog lanca MERE u BiH.

On je istakao da je trenutno potpisano 48 ugovora s radnicima koji su zaposleni u ovom ruskom trgovačkom lancu u Istočnom Sarajevu, te da su svi državljani BiH.

“Nakon Istočnog Sarajeva, MERE početkom juna otvara svoje poslovnice u Doboju i Prijedoru i tamo će ukupno biti zaposlena 24 radnika. Tamo se uveliko transportuje roba i skladišti, instaliraju se fiskalne kase i ostalo. Prolongirani su malo rokovi za otvaranje poslovnica za dva-tri mjeseca i to zbog ove novonastale situacije između Rusije i Ukrajine, ali najbitnije je da smo uspjeli odraditi ono što smo planirali i dogovorili sve s investitorima”, objasnio je Muratović, čija kompanija radi na dovođenju stranih investicija u BiH s područja bivšeg Sovjetskog Saveza, i to Ruske Federacije, Kazahstana, Ukrajine, Azerbejdžana i drugih zemalja.

Što se tiče artikala, Muratović objašnjava da će biti i ruskih proizvoda, ali će prodavati i domaće, bh. proizvode.

“Potpisivaće se ugovori s bh. firmama iz Banjaluke, Sarajeva i drugih gradova i biće prostora za domaće proizvode. U odnosu na najjeftinije konkurente u BiH, cijene artikala u MERE-u će biti niže za 20 odsto. Ako je na primjer negdje litar mlijeka jednu KM, u MERE-u će biti 0,80. Takođe, radnicima u ovom ruskom trgovačkom lancu će plate biti puno veće u odnosu na prosječnu platu u BiH”, naglasio je Muratović.

Dodao je da ova kompanija razmatra da otvori svoje poslovnice u svim lokalnim zajednicama u BiH koje imaju više od 50.000 stanovnika.

“Što se tiče većih gradova, to su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Tuzla i drugi. Otvaranje ovog trgovačkog lanca donijeće brojne benefite radnicima, građanima, ali i državi. Naša ekonomija će imati veliku korist od ove investicije, ukoliko to budemo znali iskoristiti”, zaključio je Muratović.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, rekao je za “Nezavisne” da je svaka investicija u bilo koju lokalnu zajednicu značajna, te tako i njima ovo znači i pozdravljaju je.

“Ako se radi o investiciji iz jedne zemlje kao što je Rusija, koja je najveća teritorijalna zemlja na svijetu, onda to govori o tome da postajemo poželjno tlo za plasiranje inostranog kapitala. Pored jačanja domaćeg kapitala i potencijala domaćeg sektora u Republici Srpskoj, veoma je značajno da radimo na jačanju stranih investicija”, naveo je Ćosić.

Podsjećamo, MERE u BiH posluje pod nazivom “Eksperttorg” d.o.o. Sarajevo i zasad ima četiri registrovane podružnice.

U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, a u Rusiji pod imenom “Svetofor”, te je njihova osnovna strategija niska cijena.

Povezane vijesti

KONZUM TREBINJE: Otvorena dva radna mjesta

admin

Hotel Nar zapošljava konobara

admin

Pogledajte 10 pozicija koje su posebno istaknute ove sedmice i započnite svoju novu karijeru!

admin

Oglas za posao: Kurir/dostavljač

admin

Oglas za posao: Vozač/Skladištar

admin

Oglas za posao: Potrebni berači

admin

Komentar