Grad Trebinje
Republika Srpska Video

„Sad mu vjeruju, a nisu kada ga je Dodik zvao na rakiju“ Vukanović tvrdi da Šmit vodi podmuklu kampanju u korist lidera SNSD (VIDEO)

Predsjednik liste „Za pravdu i red“ i narodni poslanik Nebojša Vukanović poručio je danas da nikada u životu nije sreo Kristijana Šmita, kojeg institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, niti je sa njim razgovarao na bilo koju temu, pa ni onu o smjeni Milorada Dodika.

Reagujući na izjavu Šmita koji tvrdi da su „pojedini lideri opozicije tražili da smijeni predsjednika Srpske i lidera SNSD, Milorada Dodika, Vukanović kaže da je riječ o gnusnoj laži.

On ističe da „je sada svima jasno da prvi čovjek OHR igra igru spašavanja svog “Mandžurijskog kandidata Milorada Dodika i da vodi podmuklu kampanju u njegovu korist“.

– Sada se jasno vidi kakva je uloga međunarodne zajednice i stranaca, mešatara koji žele da ostanemo njihova siromašna kolonija. Ispao je kreten i kukavica debaklom u Banjaluci, jer nije uspio da istjera kapric, pa sada pokazuje svoje pravo lice, podmuklo i zlo – kaže Vukanović.

On je Šmita nazvao „podmuklim i zlim švabom“, te pozvao Šmita da izađe u javnost i kaže ko je, kada i šta od njega tražio.

– Taj ko je to tražio od tebe nema šta da traži sa nama – rekao je Vukanović, i podsjetio na smjene kadrova SDS u prošlosti od strane visokih predstavnika, navodeći da je to rađeno u korist Dodika.

– Takođe treba da odgovori koliko je miliona evra, preko posrednika, uzeo od Dodika posle izbora kako bi zataškao i amnestirao izbornu krađu i ostavio ga na vlasti, i da li je novac preuzeo prilikom posjete Srbiji prošle godine – tvrdi Vukanović. On pita da li Šmit zbog toga ne smije da odgovori na Dodikove uvrede.

Vukanović kaže da Šmit pokušava nanijeti štetu Dodikovim političkim protivnicima, iznoseći „laži, navlačeći ih u klopku, i nabacujući uporno loptice režimu, čiji su mediji spremno dočekali novo nabacivanje loptice kako bi poveli lažnu kampanju protiv opozicije“.

– Čudno je kako režimski mediji sada vjeruju i citiraju paušalne izjave Šmita, a nisu mu vjerovali kad je govorio kako ga je Dodik pozivao na rakiju i sastanak, i druge detalje kojima je otkrivao pravo lice uzurpatora – poručio je Vukanović.

srpskainfo.com

Komentar