Grad Trebinje
Trebinje

Sahranjen Božidar Vučur

Trebinjski pijanista i kompozitor Božidar Vučur sahranjen je juče u Trebinju na groblju u Podgljivlju.

Opraštajući se od Vučura u ime sugrađana, gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je otišao prvi, najzvučniji i najautentičniji trubadur Trebinja, Trebinjac koji je sav svoj, rijetko viđen muzički talenat, nesebično i decenijama, poklanjao svom gradu, čiju je ljepotu i plavetnilo neba sa ljubavlju opjevao.

– Bobo Vučur ostavio je dubok trag u kulturi našeg grada, bilo da je radio u Muzičkoj školi, čiji je, jedno vrijeme, bio i direktor, kao kapelnik gradske muzike, muzički urednik Radio Trebinja, ali i muzički urednik programa, a organizovao je gotovo sve – rekao je Ćurić.

Od Božidara Vučura se u ime kolega oprostio i direktor Centra za informisanje i obrazovanje Trebinje Manojlo Ćuk, koji je istakao je da je Vučur mnogo stvorio i ostavio iza sebe, nikad i ni u jednoj prilici nije se nametao niti isticao među onima koji su ga okruživali, a svoj talenat izlagao je, skoro svakodevno sudu javnosti.

Božidar Vučur preminuo je juče u 65. godini u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu, od posljedica infekcije virusom korona, a nakon kraće i teške bolesti.