Grad Trebinje
Trebinje

Sankcije vlasnicima u čijim objektima budu organizovane proslave

Forum za bezbjednost zajednice grada Trebinja apelovao je danas na vlasnike ugostiteljskih objekata i privatnih kuća – da ne iznajmljuju svoje prostore za proslavu predstojećih novogodišnjih praznika.

„U slučaju da se utvrdi da se ne poštuju mjere koje je naložio Republički štab za vanredne situacije, a koje se odnose na zaštitu od virusa korona  – vlasnici ovih objekata biće sankcionisani u skladu sa zakonom“, stoji u zaključku koji je nakon današnje sjednice novinarima saopštio predsjednik Foruma za bezbjednost zajednice Dragoslav Banjak.

Forum je pozvao građane i da se suzdrže od nelegalne upotrebe vatrenog oružja i eksplozivnih materija, jer će usuprotnom protiv njih biti preduzete sve zakonom predviđene mjere.

„Takođe, biće pojačana kontrola vozača, sa akcentom na one koji vozilom upravljaju u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom opojnih droga“, istakao je Banjak.

Iz Foruma su pozvali građane koji primijete kršenje zakonskih propisa ili mjera Republičkog štaba za vanredne situacije – da svaki ovaj slučaj prijave policiji ili gradskoj Civilnoj zaštiti, na brojeve telefona 122 i 121.

forum-za-bezbjednost.JPG (167 KB)

Komandir Policijske stanice Trebinje Veselin Milićević napomenuo je da će policija do 15. januara, u okviru akcije „Praznik“, pojačati napore da građani budu sigurni i da vrijeme tradicionalnih svetkovina prođe bez neželjenih posljedica.

„Pojavljivaćemo se na svim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, pred same novogodišnje praznike obilazićemo uži dio grada, a u skladu sa mogućnostima – i šire gradsko područje. Takođe, i neka udaljenija naselja za koja znamo da će biti mjesto organizovanih novogodišnjih proslava, ili po prijavi građana – da se u nekim objektima okupio veći broj ljudi. Postupaćemo po zakonu – i svaki ovaj slučaj sankcionisati“, istakao je Milićević.

Na današnjoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice bilo je riječi i o ugradnji stacionarnih kamera, gdje je konstatovano da je procedura nabavke u toku a mapiranje lokacija na koje će kamere biti postavljene – već privedeno kraju.

Radio Trebinje