Grad Trebinje
Košarka

Šansa za Zvezdu – u NBA očigledno za Petruševa nema mjesta: Moguć povratak u Evropu?

Srpski krilni centar Filip Petrušev trejdovan je u Los Anđeles Kliperse, u blokbaskter trejdu, u kom je Džejms Harden otišao u Kaliforniju, dok je u grad “bratske” ljubavi stigao “pun vagon” igrača iz Seventisiksersa.

Filadelfija Seventisiksersi uzdrmali su NBA ligu i trejdovali Džejmsa Hardena u Los Anđeles Kliperse. 

“Brada” je dugo bio nezadovoljan u Siksersima, sada je “izboksovao” odlazak, a u trejd paketu, najvećem u ovoj sezoni, našao se srpski reprezentativac Filip Petrušev.

Tako je Filip Petrušev stigao u LA Kliperse sa Džejmsom Hardenom i Pi Džej Takerom, dok je Filaldelfija dobila Markusa Morisa, Nikolasa Batuma, Roberta Kovingtona, Kej Džej Martina, pik prve runde 2028. godine, dva pika druge runde i mogućnost zamjene pika.

Filip Petrušev odlazi iz Filadelfije posle odigranog samo jednog meča, tačnije posle odigrana tri minuta u meču protiv Portlanda. Sve što je uspio da uradi jeste da “uhvati” jedan skok. I to je to. Sada odlazi na Zapad u tim koji će biti konkurencija Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima za vrh.

Sada, prema informacijama iz SAD, Klipersi bi mogli da otpuste Filipa Petruševa. 

Fila je htjela da mu da šansu, ali je odigrao samo tri minuta za tri utakmice i sada kada je trejdovan, Tajron Lu neće računati na njega. 

Postoji ozbiljna opcija da se vrati u Evropu jer osim File, niko baš nije zainteresovan za usluge srpskog krilnog centra, a jasno je da ne može da se vrati u grad “bratske ljubavi”.

Petrušev će očigledno biti slobodan agent i mogao bi da se vrati u Evropu, što je trenutno realno. 

Crvena zvezda sigurno prati razvoj događaja… 

Komentar