Grad Trebinje
Trebinje

Saobraćajni kolaps u Trebinju

Zagužvalo se u trebinjskom saobraćaju ovih dana. Gužve tek slijede jer kreće turistička sezona, održavaće se koncerti i mature. Kolaps je još veći zbog radova i zatvorenih saobraćajnica. Policije će biti na svakom ćošku, najavljuje prvi hercegovački bezbjednjak i šalje apele.

“Zbog toga bih htio da uputim apel svim građanima i učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i da se predviđaju vertikalne i horizontalne signalizacije i znakova  koje daju policijski službenici na putu”, rekao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

A saobraćajnih znakova i signalizacije na jugu  je nikad više. Sređuje se loša putna infrastruktura.

Ono što ovih dana dodatno usporava trebinjski saobraćaj i stvara još veće gužve jesu radovi u centru grada. Nadležni mole za još malo strpljenja i kažu kružni tok će biti završen sljedeće sedmice.

Da kroz Hercegovinu voze brojni nesavjesni vozači pokazuju i prekršaji zabilježeni stacioniranim radarima.

“Na području ove uprave ima ih sedam, ukupno je zadokumentovano 35.441 prekršaj tokom 2023 godine”, rekao je Miodrag Janković, načelnik sektora policije u PU Trebinje.

4.694 prekršaja zabilježili su radari za tri mjeseca tekuće godine. Loša putna infrastruktura i još lošija saobraćajna kultura dobitna su kombinacija za pune ruke posla hercegovačkim momcima u plavom. Vapaj za obilaznicom oko Trebinja je sve glasniji.

ATV

Komentar