Grad Trebinje
Republika Srpska

Šarović traži referendum o NATO: Sjednica GO SDS u julu, podrška Ljubiši Petroviću

Sjednica Glavnog odbora SDS održaće se početkom jula jer to sada uslovi konačno dozvoljavaju. Sjednica će vjerovatno biti održana u Banjaluci, 3. ili 4. jula, istakao je predjednik SDS Mirko Šarović.

On je dodao da Srpska demokratska stranka intenzivno radi na principima za nastup na opštim izborima 2022. godine, te da će principe uskoro usaglasiti sa svojim koalicionim partenrima PDP i DNS, a zatim bi to trebalo uraditi i sa drugim političkim subjektima koji dijele iste vrijednosti.

– Ti prinicipi su prije svega očuvanje Republike Srpske i njene dejtonske pozicije, vladavina prava i borba za demokratizaciju društva, borba protiv kriminala i korupcije, pitanja najugrooženijih kategorija, a to su borci i penzioneri, proaktivnija populaciona politika kao i razvoj i napredak ekonomije Republike Srpske – pojasnio je Šarović.

Šarović je na pres konferenciji uputio podršku gradonačeniku Bijeljine Ljubiši Petroviću.

– SDS daje punu podršku gradonačelniku Petroviću i njegovom radu i njegovim stavovima koje je juče iznio na sastanku sa Dodikom i Viškovićem, a to je da svaka lokalna zajednica treba da dobije nazad resurse koje su njeni građani kroz poreze platili u budžet – poručio je Šarović.

Govoreći o tome da “BiH zbog Dodikovog pristanka na ANP juri ka NATO integracijama”, Šarović je kazao da bi logično bilo da se građani na referendumu izjasne o članstvu u NATO i to je politika Srpske demokratske stranke.

– Najbolje rješenje je vojna neutralnost po uzoru na Srbiju. Očigledno je da SNSD svim silama pokušava da sakrije od građana da su trasirali put ka NATO bez ikakvih uslova i bez da su pitali građane – poručio je Šarović.