Grad Trebinje
Fudbal

Savo Radanović zablistao u Italiji: Uspjeli pobijediti najjače

Na fudbalskom turniru “Gallini kup 2023” za 2009. godište, održanom u italijanskom gradu Pordenone, mladi Trebinjac Savo Radanović je, braneći mrežu beogradske Crvene zvezde, proglašen najboljim golmanom ovog turnira.

Savo, koji je fudbal počeo trenirati sa pet godina, član je Fudbalskog kluba Leotar iz Trebinja, gdje pohađa osmi razred Osnovne škole “Vuk Karadžić”, ali je ovoga puta igrao za “crveno-bijele”.

“Srećan sam, ovo je za mene veliki uspjeh. Ponosan sam na ekipu Fudbalskog kluba Crvena zvezda, sa kojom sam učestvovao na ovom značajnom međunarodnom  turniru u Italiji. Uspjeli smo da pobijedimo jake fudbalske klubove i osvojimo ovaj turnir. Ovo je veliko iskustvo za sve nas koji smo imali priliku da igramo u Italiji, ali i motiv za budućnost. Drago mi je što je moj doprinos prepoznat, pa su me proglasili najboljim golmanom turnira. Ovo je snažan podsticaj da i dalje radim na sebi, da treniram, usavršavam se i napredujem. Velika je čast nastupati u crveno-bijelom dresu i osvojiti ‘Galini kup’“, kaže mladi Radanović.

On je svojim odbranama, naročito presudnim u polufinalnoj i finalnoj utakmici, zaustavio više izuzetno dobrih protivničkih šuteva i čitavu seriju penala, ali je, zahvaljujući njemu, u polufinalu došlo i do izjednačenja sa protivničkom ekipom.

Radanović je u četvrtfinalu protiv Fudbalskog kluba Hellas iz Verone, koji je u regularnom dijelu završen 1:1, u izvođenju penala odbranio dva šuta, što je bilo dovoljno da njegova ekipa uđe u polufinale protiv Fudbalskog kluba Padova, protiv koje je u regularnom dijelu utakmice, pri rezultatu 1:0 za Padovu, odbranio penal.

U posljednjem minutu se sa gola pomjerio u kazneni prostor protivnika prilikom kornera, došlo je do centaršuta i zahvaljujući Radanoviću lopta je ušla u mrežu, što je dovelo do ponovnog izvođenja penal serije, u kojoj je ponovo sa dvije odbrane odveo svoj klub u finale.

Sportska sreća je htjela da i u finalu regularni tok vremena protekne neriješenim rezultatom, odnosno bez golova (0:0), ali je Savo ponovo zablistao efikasnom odbranom dva penala, da bi, nakon što je i sam šutirao penal, postigao pogodak i na taj način zasluženo dobio pehar za najboljeg golmana turnira ovog takmičenja.

Na turniru “Gallini kup 2023” učestvovale su ekipe iz Engleske, Slovenije, Češke, Malte, Litvanije, Finske, Irske, Slovačke, Njemačke, Srbije, Italije, Mađarske.

Vesna Duka/Nezavisne novine

Komentar