Grad Trebinje
Video Trebinje

SDS će pod svojim grbom i zastavom izaći na izbore

Srpska demokratska stranka će pod svojim grbom i zastavom, uz podršku građana Srpske, učestvovati na lokalnim izborima u oktobru”, poručila je Radovanovićeva. 

Ona je dodala da je zabrana učestvovanja SDS-a na predstojećim izborima, kako je rekla, dio pripremljenog scenarija za koju je ta stranka bila spremna.

“Činjenica je da se desio udruženi poduhvat dijela međunarodne zajednice, CiK-a BiH, Agencije za bankarstvo Republike Spske i na vrhu, a zapravo na koncu vlasti, režima odnosno samog Milorada Dodika. To je klasičan udar na osnovna demokratska prava za preko 100.000 glasača, građana ove Republike i mi to ne možemo da dozvolimo. 

SDS mora da se ponaša u skladu sa tim i mora da bude uz svoj narod kao što je bila svih ovih godina unazad”, jasna je Radovanovićeva.

Pokušaj da unište stranku koja postoji toliko godina i koja je učestvovala u stvaranju Republike Srpske je, najblaže rečeno katastofalan, kaže dalje Radovanovićeva.

“Ukoliko se desi da SDS ne može da izađe na izbore pod svojim punim imenom, mi ćemo morati da pokažemo šta je to srpski inat na kriilima volje naroda”, poručila je Radovanovićeva dodajući da je vijest o zabrani izlaska na izbore SDS-u ušla u svaku kuću u Srpskoj.

“Građani su potreseni. Čak i oni koji nisu simpatizeri u SDS ovo osuđuju i mislim da bi i oni mogli da kazne takav postupak tako što će izaći na izbore i glasati za ljude iz SDS-a”, objašnjava Radovanovićeva.

Izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da, kako je rekao, SDS ne treba srpskom narodu, Radovanovićeva ocjenjuje kao skandaloznu.

“Takva izjava je, najblaže rečeno, skandalozna jer su SDS i srpski narod jedno od samog stvaranja Srpske. Milorad Dodik je taj koji je došao naknadno. Svi znamo na koji je način Dodik došao i na vlast i na sve moguće pozicije u Republici Srpskoj”, ističe Radovanovićeva.
 
Komentarišući donošenje Izbornog zakona Republike Srpske Radovanovićeva je istakla da je to još jedan, kako ga je nazvala, performans Milorada Dodika da pokaže kako se on bori za Srpsku, iako je od samog početka bilo jasno da neće biti potpuno završen do lokalnih izbora, te da izbori neće moći da se provedu po tom zakonu.

Komentar