Grad Trebinje
Hercegovina

SDS OPTUŽUJE PDP DA ŠURUJE SA SNSD Koalicioni partneri zaratili u Ljubinju

Zajednički nastup SDS i PDP na predstojećim lokalnim izborima, nakon Kostajnice, pao je u vodu i u Ljubinju, gdje lokalni odbori dvije stranke vode politički rat i za sada nema nikakve šanse za pomirenje.

Iako rukovodstvo SDS i PDP ima dobru saradnju na republičkom nivou, te su u mnogim opštinama i gradovima potpisali koalicione sporazume kako bi zajednički nastupili na predstojećim lokalnim izborima, primjeri iz Kostajnice i Ljubinja pokazuju da se isto pravilo ne može primjeniti u svim lokalnim sredinama.

Opštinski odbor SDS Ljubinje je tako ovih dana javno optužio lokalni PDP da “šuruje” sa SNSD i biračima poručio da bi glas za tu stranku značio glas za najveću vladajuću partiju u Srpskoj.

– Ljubinjski PDP je u koaliciji sa SNSD i svaki glas koji date PDP je glas za SNSD. Teško je pobrojati i opisati sve političke vratolmije i marifetluke ljubinjskog PDP koje smo vidjeli u prošlosti, ali se nadamo da je 15. novembar dan kada će, konačno, ovakav PDP postati prošlost – objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici OO SDS Ljubinje.

ГЛАС ЗА ЉУБИЊСКИ ПДП ЈЕ ГЛАС ЗА СНСД!Након што је љубињски ПДП дао приједлоге за чланове бирачких одбора у Љубињу, на…

Gepostet von СДС Љубиње / SDS Ljubinje am Sonntag, 4. Oktober 2020

Pale maske

Prvi čovjek ljubinskog SDS i kandidat te stranke za načelnika opštine Stevo Drapić kaže za Srpskainfo da su maske pale nakon što je ljubinjski PDP dao prijedloge za članove biračkih odbora u Ljubinju, na kojima se nalaze imena istaknutih članova i aktivista SNSD.

– Time je postalo očigledno ono što se već poodavno zna: PDP radi za SNSD. U političkom smislu je sasvim legitimno odabrati stranu i biti u koaliciji s bilo kim, ali to treba biti jasno rečeno i ne treba dovoditi birače u zabludu – ističe Drapić.

Iz OO SDS Ljubinje su poručili da su njihova vrata uvijek otvorena narodnim poslanicima PDP Jeleni Trivić, Drašku Stanivukoviću ili Ljubiši Кruniću, ali ne i lokalnom odboru PDP Ljubinje.

“Porodična stranka”

Drapić ističe da odnosi sa lokalnim PDP nisu dobri više od dvije godine, te da ga čudi zbog čega rukovodstvo te stranke do sada nije reagovalo i raspustilo taj odbor.

– PDP je korektan u Trebinju, Bileći, Gacku, ali u Ljubinju je postao porodična stranka. Rukovode se isključivo ličnim interesima, a ne nekom politikom. Na ovim izborima neće osvojiti ni jedno mjesto u Ljubinju – poručio je Drapić.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP Ljubinje, Milivoje Škorić, s druge strane, odgovara da ih lokalni SDS nije ni pozvao da budu u koaliciji.

– Da su rekli “hajde da sjednemo i vidimo hoćemo li zajedno na izbore ili ne”, ili, pak, da su pitali da li imamo sredstava ili ljudi da uopšte izađemo na izbore, kako ćemo ići i slično, pa da smo mi odbili, onda bi mogli nešto pričati. Kunem se životom da nas niko za ništa nije pitao – kaže Škorić za Srpskainfo.

Prepustili birački odbor

Dodaje da su se u SDS vjerovatno uplašili da će izgubiti na izborima u Ljubinju, pa unaprijed žele svu krivicu da prebace na PDP.

– Vjerovatno su se prepali da će izgubiti na izborima i onda im je i sam đavo kriv – ističe Škorić.

On kaže da su SDS i PDP ranije bili u koaliciji u Ljubinju, ali su se odnosi u međuvremenu poremetili.

Na pitanje zašto su mjesta u biračkim odborima prepustili članovima SNSD, Škorić ističe da je razlog za to nedostatak kadra PDP u toj maloj lokalnoj zajednici.

– Nas optužuju za SNSD, a ne kažu da su oni u koaliciji sa SPS u Ljubinju – poručuje Škorić.

Srpskainfo

Povezane vijesti

ATOS banka zapošljava: Blagajnik – likvidator (m/ž)

admin

Ljubinju i Stocu po milion KM pomoći

admin

Beograd sprema pomoć za Ljubinje i Berkoviće

admin

Interes za ulaganje u Ljubinje naglo porastao nakon što je načelnik besplatno ponudio halu (Video)

admin

ODGOVORNI ZABRINUTI Da li je ljubinjski Dom zdravlja pred gašenjem? (Video)

admin

Budžetski deficiti u opštinama istočne Hercegovine (Video)

admin