Grad Trebinje
Ostali sportovi

Seniori KVS “LEOTAR” odlični na Zimskom prvenstvu BiH za 2024. godinu

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, proteklog vikenda od 15.03. do 17.03. na olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu,  održano je  Zimsko prvenstvo BiH u plivanju. Prvenstvo je održano u svim starosnim kategorijama od mlađih kadeta do seniora, kao i u apsolutnoj kategoriji. Pošto je tekuća godina Olimpijska, ovogodišnje zimsko prvenstvo, obično se održava u 25m bazenu, je zbog isplivavanja normi za predstojeća međunarodna takmičenja  održano u 50m bazenu. Samo takmičenje je održano po principu kvalifikacije i finala. Gde su se u jutarnjem dijelu prgrama plivale kvalifikacije i za odličja po kategorijama a u popodnevnom su se plivala finala za odličja u apsolutnoj kategoriji.

Na prvenstvu je učestvovalo 344 takmičara iz 25 klubova.

Klub vodenih sportova “Leotar” na ovogodišnje Zimskom prvenstvu BiH predstavljali su seniori, Helena Lakić (2005), Jovan Vukoje (2005), Filip Piljević (2005) i junior Ognjen Ćurić (2007).

Naši seniori su na popularnoj “Otoci”, sa osvojene tri medalje, ostvarili odličan nastup dok je junior Ognjen Ćurić doplivao do ličnog rekorda u svojoj disciplini.

Filip Piljević je osvojio zlatnu medalju u disciplini 200m leđno a  bronzanu medalju u disciplini 200m prsno, Jovan Vukoje je osvojio srebrenu medalju u disciplini 800m slobodno. Helena Lakić je u svojim disciplinama bila na domak postolja osvojivši dva četvrta mjesta.

  • Prezadovoljni smo nastupom naše „velike raje“. Uzimajući u obzir da trenutno zbog privatnih obaveza nisu bili u punom trenažnom procesu postignuti rezultat je stvarno odličan. Poslije republičkog i državnog prvenstva pred nama su novi izazovi u vidu međunarodnih mitinga, gde očekujemo da naši plivači nastave sa rezultatskim napretkom, kao i nastavak trenažnog procesa na zatvorenom Olimpijskom  bazenu u našem gradu. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar

Komentar