Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Šeranić u Trebinju: Uspješan proces vakcinacije (Video)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je proces vakcinacije u Trebinju uspješan, da je trebinjski Dom zdravlja među prvima počeo masovniju vakcinaciju, te da će imunizacija u ovoj regiji biti ubrzana kada stigne veća količina vakcina.

Šeranić je rekao novinarima u Trebinju, nakon posjete Domu zdravlja, da je izuzetno zadovoljan onim što je imao priliku da čuje od kolega.

– Ovo je punkt koji je prilagođen za ovu vrstu vakcinacije shodno broju ljudi koji gravitiraju, a svakako da će se sa većom količinom vakcina koje budu stizale prema istočnoj Hercegovini i Trebinju ovaj način vakcinacije moći ubrzati i na širi način organizovati – naveo je Šeranić.

Epidemiolog u Domu zdravlja Trebinje Јelena Durić rekla je novinarima da se danas vakcinišu zdravstveni radnici ove ustanove i osobe starije od 65 godine, odnosno one kod kojih je postojala privremena kontraindikacija za vakcinaciju 20. marta kad je trebalo da prime prvu dozu vakcine.

– Time zaokružujemo oko 2.000 vakcinisanih osoba u Trebinju prvom dozom što se tiče Doma zdravlja i 1.650 osoba koje su primile drugu dozu vakcine – navela je Durićeva.

Rukovodilac Regionalnog centra Trebinje Instituta za javno zdravstvo Danijela Јelić rekla je da je vakcinacija u Hercegovini počela 19. februara, te da je ovaj centar bio zadužen za vakcinaciju zdravstvenih radnika iz regije, odnosno radnika domova zdravlja, kao i porodice djece sa posebnim potrebama i lica sa posebnim potrebama.