Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Šezdeset domaćinstava u Zasadu dobilo novu ulicu

Rekonstrukcija ulice Joanikija Pamučine u naselju Zasad privodi se kraju, a radove je danas obišao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Dužina dionice je oko 600 metara, a radovi koje finansira Grad Trebinje, omogućiće da oko 60 domaćinstava, koliko ih je u ovoj ulici, dobije širi i asfaltiran prilaz, te dodatna parking mjesta.

„Ovo je izuzetno dobar primjer saradnje sa građanima – zahtjev je išao preko mjesne zajednice a građani su maksimalno izašli u susret, ustupivši i od svog zemljišta kako bi se proširila ulica i napravilo još mjesta za parking vozila. U narednom periodu nastavljamo sa sličnim projektima, koji su rezultat dobre saradnje mjesnih zajednica, građana i Gradske uprave“, poručio je Ćurić.

On je dodao da su trenutno u toku radovi na putnoj infrastrukturi u Vrbnu, Gorici, Policama i na Zupcima, te da očekuje da će biti privredni kraju prije nego što radove onemoguće niske temperature.

ulica-zasad-2.JPG (246 KB)
ulica-zasad-3.JPG (258 KB)
ulica-zasad.JPG (259 KB)

Predsjednik savjeta mjesne zajednice Zasad Slavenko Lakić zahvalio je Gradskoj upravi što je pozitivno odgovorila na zahtjev i izdvojila sredstva, ali i mještanima koji su se odazvali akciji čišćenja i pripreme terena za radove.

„Ostao je još da se uradi jedan krak ulice, što će biti završeno do kraja sedmice. Ovo je od velikog značaja za mještane jer je ulica bila u veoma lošem stanju. Rupe su bila na više mjesta a često smo svjedočili i prepiranjima komšija oko parkinga. Sada smo dobili ulicu koja bi bila dostojna i centra grada“, kazao je Lakić.

Radio Trebinje