Grad Trebinje
Košarka

Simanić posjetio školu u Bratuncu, đaci ga dočekali ovacijama

BRATUNAC- Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić, osvajač srebrne medalje na nedavnom Svjetskom prvenstvu na Filipinima, ovacijama je danas dočekan ispred Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Bratuncu, u kojoj je završio osnovno obrazovanje.

Učenici su skandirali “Boriša, Boriša” i “Srbija, Srbija” i ovacijama su dočekali svog sugrađanina, koji je doživio tešku povredu i ostao bez bubrega u dresu Srbije, ali se sa takmičenja vratio sa srebrnim odličjem.

Osim učenika i nastavnika ove škole i veliki broj roditelja i građana prisustvovao je današnjem dočeku želivši da na taj način iskažu zahvalnost za sve što je Simanić učinio u dresu sa grbom Srbije.

Skoro jedan čas Simanić je dijelio autograme i fotografisao se sa učenicima svoje škole, a srdačno je primljen i od nastavnika, od kojih su mu neki predavali dok je pohađao ovu školu.

On je danas uručio sportske rekvizite Fondacije “Mocart” školi koju je pohađao, a Fondacija ih je obezbijedila za škole svih članova košarkaške reprezentacije Srbije.

Oprema se sastoji od lopti za razne sportove, koševa, golova, mreža i drugih rekvizita neophodnih za održavanje nastave fizičkog vaspitanja.

Simanić je zahvalio za, kako je rekao, nevjerovatan doček, rekavši da se divno vratiti u školu gdje je naučio čitati, ali i prve košarkaške korake.

On je poručio učenicima da treba da vjeruju u sebe i uporno rade i da rezultati neće izostati.

Na pitanje novinara kakvi su mu dalji planovi i da li se oporavio od povrede, Simanić je rekao da se osjeća dobro, a da će za 45 dana obaviti testiranja na osnovu kojih će znati da li će se i u kojoj mjeri moći baviti sportom.

Direktor škole Andrija Mlađenović zahvalio je Simaniću za posjetu i promociju Bratunca, ali i sporta i zdravog načina života i poželio mu zdravlje i uspješan nastavak sportske karijere.  

Komentar