Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

SIPA od N/FS BiH traži dokumente o spornim ugovorima i zapošljavanju!

Novi problemi za rukovodstvo Fudbalskog saveza BiH.

Državna agencija za istrage i zaštitu traži od N/FS BiH da dostavi određene dokumente u vezi sa navodnim zloupotrebama službenih ovlašćenja zaposlenih.

SIPA je prije nekoliko sedmica od Saveza zatražila dokumente vezano za zapošljavanje tri osobe u N/FS BiH, a to su Vaso Mijović, direktor marketinga i komunikacija, Rijad Prolić i Marko Miličić koji je savjetnik predsjednika Vice Zeljkovića, prenosi N1.

Traži se i odluka ili drugi akt Izvršnog odbora, ili drugog tijela Saveza o Miličićevom zaposlenju ili angažovanju.

Državna agencija za istrage i zaštitu takođe želi na uvid izvještaje koje je pisao sam Miličić, a koji imaju veze sa njegovim angažmanom u N/FS BiH, kao i sve novčane uplate koje je Savez izvršio na njegov račun.

Iz saveza bi trebalo da pojasne na osnovu čega je određen novčani iznos za poslove intelektualnog rada, te zbog čega je savez pristao da Miličiću isplati sve “dodatne troškove”, u koje su uračunati svi procijenjeni troškovi koji se navode u Miličićevom ugovoru.

SIPA želi listu osoba koje su putovale sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine.

Pripadnici SIPA takođe žele odgovore i dokumentaciju vezanu za troškove u hotelu Swiss u Sarajevu, odnosno sve uplate za sve osobe koje su tamo odsjele na račun N/FS BiH.

I na kraju inspektori SIPA žele kompletnu dokumentaciju vezanu za gradnju terena sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu, Mostaru i Ilijašu.