Grad Trebinje
Trebinje

Školski stadion u Policama od sutra u upotrebi

Rekonstruisani stadion Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u trebinjskom naselju Police od sutra će biti u upotrebi, počeće se izvoditi nastava fizičkog vaspitanja kao i ostale rekreativne aktivnosti.

Završeni su obimniji radovi, preostalo je još da se završe neki sitniji poslovi i kultuvisanje malih površina oko stadiona.

Ovo igralište danas je obišao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je istakao da najveću zahvalnost za rekonstrukciju ovog stadiona treba uputiti mještanima naselja Police koji su zajedničkim snagama i sa direktorom škole, uz veliku ljubav prema ovom mjestu na kome su mnogi odrastali, pokrenuli obnovu.

„Ovo je primjer kako se zajedno može dosta toga uraditi sa dosta manje novca. Ovaj projekat je veoma značajan i finansijski ali dosta više zato što su mnogi u njemu učestvovali i zajedničkim snagama učinili sve da ovaj stadion izgleda ovako kako danas izgleda. Smatram, da je ovo pozitivan primjer zajedničkog rada i nastojaćemo da u narednom periodu bude što više ovakvih projekata“, rekao je Ćurić.

On je dodao da će u svakoj mjesnoj zajednici, gdje postoji potreba za tim, biti izgrađena igrališta.

On je zahvaljući i  trebinjskim preduzećima koja su učestvovala u rekonstrukciji ovog igrališta naveo da će školski stadion moći da koriste i brojni sportski  klubovi iz našeg grada.

Aleksanadar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ je rekao da  su rekonstrukcijom stadiona stvoreni odlični uslovi za kvalitetniji vaspitno-obrazovni rad.

„Mi smo na ovaj način stekli daleko bolje uslove za obavljanje vaspitno-obrazovnog procesa posebno nastave fizičkog vaspitanja. S obzirom da u našoj školi imao 800 učenika mi sada imamo gotovo savršene uslove za odvijanje časova fizičkog, ali su , takođe, stvoreni i uslovi za izvođenje brojnih školskih sekcija“, rekao je Vukanović.

Pošto je na stadion postavljena i adekvatna rasvjeta on će se moći koristiti i u večernjim časovima, za brojne rekreativne i kulturno-obrazovne aktivnosti.

Vukanović je podsjetio da su zahvaljujući gradskoj upravi i resornom ministarstvu realizovani i projekti sanacije prilazne ulice kod škole čime je bezbjednost saobraćaja u blizini škole podignuta na viši nivo, a sanirani su mokri čvorovi.

U rekonstrukciju stadiona biće uloženo oko 40.000 maraka.

U okviru stadiona u narednom periodu biće izgrađena i mini teretana te igralište za mališane.

Radio Trebine