Grad Trebinje
Putovanja

SkyAlps pustio u prodaju karte za letove iz Mostara za Minhen, Rim i Veronu

Italijanska aviokompanija SkyAlps je pustila u prodaju karte za letove kojim će povezati Mostar sa Minhenom, Rimom i Veronom direktnim vazdušnim linijama. Letovi počinju u posljednjoj sedmici aprila i obavljaće se do kraja septembra. Cijene karata su formirane tako da za let od Mostar do Minhena treba izdvojiti 129 eura u jednom smjeru, a za Rim u jednom smjeru karta je 89 eura, dok je jednosmjerna karta do Verone 79 eura.

Karte za navedene letove dostupne su za rezervacije, na službenoj stranici italijanske avio kompanije SkyAlps, a prema najavi uskoro će biti dostupne i aviokarte za Bari kao četvrta destinacija kojom će italijanska aviokompanija povezati Hercegovinu sa Italijom i Njemačkom.

Podsjetimo da su ugovor za navedene letove u Gradskoj vijećnici u Mostaru 17. januara potpisali Aerodrom Mostar, Grad Mostar i Sky Alpsa, a događaj je ocijenjen kao početak jedne nove ere za mostarski aerodrom.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel je tada kazao, kako nikad nije iz Mostar bilo više od tri redovne linije, dok su ovim ugovorom dogovorene četiri, što je od neprikosnovenog značaja.

Pored navedenih linija Mostar je redovnim letom povezan i sa Zagrebom, a od aprila će biti i sa Beogradom, te Đuzel procjenjuje da će mostarski aerodrom tokom ove godine imati oko 50 hiljada putnika, što je više nego dvostruko od lanjskog prometa.

U poslovnom zamahu mostarski aerodrom bi uskoro trebao zablistati u potpuno novom ruhu, jer su krajem prošle godine započeli radovi na ambicioznom projektu preuređenja zgrade koja bi trebala poprimiti potpuno novi i savremeni izgled interijera i eksterijera, te unaprijediti iskustva putnika.

Uz moderniji izgled, kako nam je tada rekao Đuzel, najvažnije je stvoriti bolji protok putnika, a u opremanje, odnosno uređenje enterijera i eksterijera zgrade je investicija od 100 hiljada KM.

KLIX

Povezane vijesti

POTVRĐENO Air Serbia počela sa prodajom karata za Mostar, pogledajte cijenu…

admin

Mostarski aerodrom postaje baza za gašenje požara u regiji?

admin

Eurowings na ljeto uspostavlja novu liniju iz Mostara

admin

Poletio prvi avion na liniji Geteborg – Banjaluka – Geteborg

admin

Komentar