Grad Trebinje
Republika Srpska

SLIJEDE POSKUPLJENJA Đokić otkrio novu cijenu struje za privredu, ali i koja će domaćinstva imati uvećan račun

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će cijena električne energije u privredi Srpske biti promijenjena sa dosadašnjih 53 na 65 evra po megavat času.

Kada je riječ o domaćinstvima, prema procjeni koju smo dobili od `Elektroprivrede Republike Srpske` i Regulatorne komisije za energetiku koja utvrđuje tarifu za javno snabdijevanje, procjenjujemo da vrijednost januarskog računa neće biti uvećana za energiju, već za troškove mrežarine, čiji će rast biti znatno manji nego što se očekuje – naveo je Đokić.

On je istakao da je resorno ministarstvo dalo pozitivno mišljenje na prijedlog Regulatorne komisije za energetiku o uspostavljanju blok tarife, pojašnjavajući da će veću cijenu električne energije plaćati onaj ko mjesečno potroši više od 1.500 kilovata.

Đokić je naglasio da vlasti Republike Srpske pokazuju visok nivo solidarnosti sa građanima kako se oni ne bi opterećivali u teškom vremenu porasta inflacije, koja, prema statističkim podacima, ima trenutni pad 12 do 12,5 odsto.

On je rekao da će Vlada Republike Srpske u idućoj godini nastojati da u Srpskoj budu definisane socijalno ugrožene grupe stanovništva ili građani pojedinačno kako bi bile utvrđene mjere za pomoć.

Kada je riječ o formiranju nove Vlade Republike Srpske, Đokić, koji je i predsjednik Socijalističke partije /SP/ rekao je da ne očekuje da će biti problema, ali da će sigurno biti nezadovoljnih.

On je istakao da pozicije i zastupljenost partija u novoj Vladi Republike Srpske određuje realan broj osvojenih glasova i broj mandata koje su stranke unutar vladajuće koalicije osvojile na proteklim izborima.

– Bilo bi poželjno da Republika Srpska ima takav ustavni mehanizam da se za tri nova ministarstva poveća sastav Vlade Republike Srpske i to ne zbog apetita kolaicionih stranaka, već zbog realne potrebe – rekao je Đokić večeras za RTRS.

Đokić je dodao da je zadovoljan rezultatima koje je Socijalistička partija ostvarila na proteklim izborima, iako je očekivala više. 

Povezane vijesti

“Struja će biti sve skuplja ali POSTOJI NAČIN kako umanjiti račune”

admin

Vladičić: Јeftina struja ostaje noću i vikendom

admin

Blok tarife mijenjaju iznos na računima “Neki će biti malo smanjeni, neki blago povećani”

admin

Skoko: Poskupljenje struje biće čim prođu izbori

admin

Nema poskupljenja električne energije u Srpskoj

admin

Sarajevska televizija prekida emitovanje zbog poskupljenja struje i najavljuje otkaze

admin

Komentar