Grad Trebinje
Umjetnost i kultura

Slikarka Vera Kekić jedini predstavnik BiH na online izložbi UN

Poznata slikarka Vera Kekić iz Trebinja jedini je predstavnik BiH i Republike Srpske na onlajn izložbi UN pod nazivom “UN – simbol života, slobode i sreće”, koja se organizuje povodom 75 godina od osnivanja ove organizacije, navedeno je na zvaničnom sajtu ove izložbe.

Na zvaničnom sajtu izložbe /www.inter-art.ro/ navedeno je da na ovoj međunarodnoj onlajn umjetničkoj izložbi učestvuju 193 zemlje – članice UN, sa 216 umjetnika sa šest kontinenata.

“Organizator izložbe je `Inter-Art` fondacija iz Rumunije, a riječ je o svjetskoj premijeri gdje su prvi put u istoriji umjetnici iz 193 zemlje, okupljeni u okviru jedne tematske izložbe”, navedeno je na sajtu izložbe.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Rumunije Klaus Verner Johanisa, a ukoliko uslovi zbog virusa korona dozvole, izložba će biti organizovana sljedeće godine u sjedištu UN u NJujorku.

“Ovim posebnim događajem slavi se godišnjica UN, u želji da se dokaže da kroz umjetnost možemo da kreiramo bolji svijet – slobode, suživota, saradnje, razumijevanja i jedinstva između ljudi, nacija i kultura”, navedeno je na sajtu.

Vera Kekić je priznata slikarka iz BiH i Republike Srpske, koja je do sada imala više samostalnih i kolektivnih izložbi, a njena umjetnička djela bila su izložena na simpozijumima, u salonima umjetnosti i rezidencijama na svim kontinentima.

SRNA